24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Κύκλωμα διακινούσε κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα στη Βουλγαρία.


Εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κύκλωμα που διακινούσε κλεμμένα πολυτελή....
αυτοκίνητα στη Βουλγαρία. Συνελήφθησαν δύο άτομα, μέλη του κυκλώματος. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι ημεδαποί ηλικίας 48 και 32 ετών, ενοικίαζαν...
πολυτελή αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες υψηλής «πιστότητας» και στη συνέχεια τα προωθούσαν στην Βουλγαρία με σκοπό τη μεταπώλησή τους σε πιο χαμηλές τιμές σε σχέση με την πραγματική τους αξία.

Συγκεκριμένα, τα δύο μέλη του κυκλώματος ενοικίαζαν πολυτελή οχήματα – τα οποία συνήθως ήταν νέα μοντέλα – και στη συνέχεια τα προωθούσαν στη Βουλγαρία, όπου τα μεταπωλούσαν. Για να επιτύχουν τον σκοπό τους και να καταφέρουν να ενοικιάσουν τα οχήματα, χρησιμοποιούσαν πλαστά δελτία ταυτότητας, τα οποία ήταν ιδιαίτερα υψηλής πιστότητας ή εναλλακτικά πλαστές ή κλεμμένες πιστωτικές κάρτες. Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες προμηθεύονταν τα πλαστά δελτία ταυτότητας από ιστοσελίδα του διαδικτύου, ενώ ως εκδούσα αρχή των δελτίων εμφανιζόταν συνήθως η Κύπρος.

Όσον αφορά στο χρονικό της σύλληψης τους, είχαν προηγηθεί δύο ανεπιτυχείς απόπειρες, την 25 και 26-6-2014, παράνομης ενοικίασης από τον 48χρονο συλληφθέντα. Συγκεκριμένα, στις 25-6-2014 ο 48χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κηφισιά και εκδήλωσε την επιθυμία του να ενοικιάσει καινούργιο πολυτελές όχημα.

Τα αυτοκίνητα πωλούνταν κατόπιν στη Βουλγαρία σε «σκοτωμένες» τιμές

Το επόμενο απόγευμα, ο 48χρονος άντρας πήγε σε άλλο κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων, της ίδιας εταιρείας, στην Αγία Παρασκευή και εμφανίζοντας πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια οδήγησης, που φαίνονταν να έχουν εκδοθεί από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσπάθησε να ενοικιάσει πολυτελές όχημα. Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος υποψιαζόμενοι την πιθανή προσπάθεια εξαπάτησής τους, ειδοποίησαν άμεσα τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και κάλεσαν τον 48χρονο να μεταβεί την επόμενη ημέρα στα γραφεία τους, προκειμένου να υπογραφεί η ενοικίαση του οχήματος.

Οι δράστες μετέφεραν τα οχήματα στη Βουλγαρία, όπου μεταπωλούνταν στη Βουλγαρία σε τιμές, που κυμαίνονταν ανάμεσα σε 8.000 με 15.000 ευρώ, ενώ η πραγματική εμπορική τους αξία ήταν μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξετάζει το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν διαπράξει με τον ίδιο τρόπο ανάλογες ενέργειες σε καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων σε άλλες περιοχές της χώρας.



Φωτογραφία: www.eurokinissi.gr



Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου