24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Βίλα 40.000.000 € για τον Μυστακίδη


Ο δισεκατομμυριούχος Τέλης Μυστακίδης αγόρασε τη βίλα των ονείρων του στη Χαλκιδική! Ο δεύτερος πλουσιότερος Ελληνας, σύμφωνα με το «Forbes», με περιουσία που ανέρχεται σε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια και από τους...
ισχυρότερους «παίκτες» παγκοσμίως στον τομέα της βιομηχανίας μετάλλου, απέκτησε το προσωπικό του «ησυχαστήριο» στην Ελλάδα, μια βίλα αξίας 40.000.000 ευρώ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Ο γεννημένος στη Ρώμη Τέλης Μυστακίδης, που συναγωνίζεται μεγαθήρια του πλούτου με βαριά «κληρονομιά» στον χώρο των επιχειρήσεων, εδώ και πολλά χρόνια μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην κατοικία του στο Μπάαρ της Ελβετίας, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του, και στο προσωπικό του γραφείο στο Παρίσι.

Επίγειος παράδεισος

Η Ελλάδα ήταν πάντα μέσα στην καρδιά του -απόδειξη ότι στο σπίτι και στην οικογένειά του μιλούν ελληνικά- όμως πρόσφατα αποφάσισε να το δείξει και στην πράξη αγοράζοντας και μετατρέποντας σε επίγειο παράδεισό του μια υπερπολυτελή βίλα στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Η «Espresso της Κυριακής» δημοσιεύει αποκλειστικές πληροφορίες και άγνωστες λεπτομέρειες για το πανάκριβο κατάλυμα του «βασιλιά της βιομηχανίας μετάλλου», ο οποίος ύστερα από πολλά χρόνια στο εξωτερικό πήρε την απόφαση να επιστρέψει στις ρίζες του και να προσθέσει το όνομά του στη λίστα με τους σύγχρονους Μίδες που «ψηφίζουν» Ελλάδα για διακοπές και επενδύσεις.

Η αξία του νέου, πολυτελούς ακινήτου που αγόρασε στην Κασσάνδρα ο 52χρονος διευθυντής της ελβετικής εταιρείας Glencore αποτιμάται στα 40.000.000 ευρώ. Αν και το ποσό προδίδει τη μεγάλη οικονομική επιφάνεια του νέου ιδιοκτήτη, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η ισορροπημένα λιτή καλαισθησία του, χωρίς να αποπνέει «νεοπλουτισμό».

Κατά τα άλλα, η αρχιτεκτονική της πολλών τετραγωνικών έπαυλης βασίζεται στον βιοκλιματικό σχεδιασμό αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ απ' άκρη σ' άκρη είναι εξοπλισμένη με τελευταίας τεχνολογίας συσκευές και πανάκριβα έργα τέχνης, που μαρτυρούν το καλό γούστο του 52χρονου κροίσου. Στις ανέσεις και τις σούπερ λουξ επιλογές που προσφέρει η εν λόγω ιδιοκτησία προστίθεται το μικρό αμφιθέατρο, το οποίο υπάρχει μέσα στο κτήμα και διαθέτει μια μοναδική καινοτομία: η επιβλητική γιγαντοοθόνη του «ξεφυτρώνει» μέσα από το γρασίδι θυμίζοντας θερινό σινεμά. Ετσι δίνει άπειρες ευκαιρίες για χλιδάτες βραδιές κινηματογράφου κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Φυσικά από μια τέτοια, μοναδικού σχεδιασμού και πολυτέλειας έπαυλη δεν θα μπορούσε να λείπει η πισίνα. Και αυτή ωστόσο δεν προσφέρεται για επίδειξη. Αντιθέτως, είναι στενή όσο πρέπει προκειμένου να απολαμβάνει ο νέος κάτοχος της βίλας το κολύμπι του, ενώ για μεγαλύτερη... ελευθερία υπάρχει η πριβέ παραλία που με τα γαλαζοπράσινα νερά της δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις εξωτικές παραλίες.

Ο 52χρονος δισεκατομμυριούχος έχει φροντίσει, τέλος, ώστε το νέο του απόκτημα να μείνει απόρθητο σε αδιάκριτα βλέμματα προσλαμβάνοντας μπόντι-γκαρντ για την προστασία της ιδιοκτησίας και της οικογένειάς του. Η φρουρά του επιχειρηματία αποτελείται από πρώην άντρες ή συνταξιούχους κατασκόπους της MI5, της βρετανικής υπηρεσίας Εσωτερικών Πληροφοριών, οι οποίοι θα προσέχουν ώστε τίποτα να μη διαταράξει την ηρεμία του όσο θα βρίσκεται στη χώρα μας.

Η περιουσία

Ο 52χρονος Τέλης Μυστακίδης, με περιουσία που ανέρχεται σε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι αυτοδημιούργητος, γι' αυτό είναι σημαντικό ότι κατάφερε να δει το όνομά του στην ετήσια κατάταξη των ισχυρότερων δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, δίπλα σε εκείνα πασίγνωστων μεγιστάνων δεύτερης γενιάς, όπως ο Φίλιππος Νιάρχος. Πώς έφτασε στην 687η θέση της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων του «Forbes», «λίγο» πιο κάτω από τον Σπύρο Λάτση (κατατάχθηκε στην 506η θέση με περιουσία που αγγίζει τα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια) και πριν δύο χρόνια είχε κατορθώσει -σύμφωνα πάλι με το Forbes- ακόμη και να τον ξεπεράσει;

Ο 52χρονος κροίσος, που μέχρι πρόσφατα ελάχιστοι γνώριζαν το όνομά του, έχει κατακτήσει επίζηλη θέση στη διεθνή αγορά πρώτων υλών. Είναι διευθυντής του τομέα χαλκού και άλλων βασικών μετάλλων του ελβετικού κολοσσού Glencore, της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρείας διακίνησης εμπορευμάτων, ενώ με σκληρή προσωπική δουλειά και έξυπνες επενδύσεις έχει καταφέρει να ελέγχει το 3% των καθημερινών παγκόσμιων συναλλαγών σε συμβόλαια πετρελαίου, φυσικού αερίου και άλλων πρώτων υλών.

Η τρελή «κούρσα» της εταιρείας στην εν λόγω αγορά έφερε την εισαγωγή της στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Χονγκ Κονγκ, με συνολική τελική αποτίμηση στα 61 δισεκατομμύρια δολάρια. Η είσοδος της Glencore στο χρηματιστήριο έφερε στο προσκήνιο τον Τέλη Μυστακίδη, όπως και άλλους διευθυντές της εταιρείας, οι οποίοι επίσης έγιναν πολυεκατομμυριούχοι.

Οσον αφορά την Glencore, την εταιρεία που τον έβαλε στη λίστα του «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, έχει έδρα το γραφικό χωριουδάκι Μπάαρ, κοντά στη Λουκέρνη της Ελβετίας και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 50.000 εργαζομένους και στις πέντε ηπείρους μέσω των θυγατρικών της. Η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα δίκτυο, αποτελούμενο από 2.000 μάνατζερ.

Πουλέν του businessman Μαρκς Ριτς

Ο 52χρονος Αριστοτέλης Μυστακίδης, ο οποίος είναι αυτοδημιούργητος και δεν χρωστά την περιουσία του σε κληρονομιά, γεννήθηκε στη Ρώμη, όπου υπηρετούσε ο πατέρας του ως επιστημονικός σύμβουλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση του υποσιτισμού (FAO). Σε νεαρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά του στη Βρετανία και σπούδασε στο London School of Economics. Καθώς μιλούσε έξι γλώσσες, επιλέχθηκε για να στελεχώσει το τμήμα Επενδύσεων της Cargill, ενός από τους μεγαλύτερους οίκους της αγοράς εμπορευμάτων. Εκεί τον ανακάλυψε o Μαρκ Ριτς, ο ιδρυτής της ελβετικής εταιρείας εμπορίας Marc Rich & Co που μετεξελίχθηκε στην πανίσχυρη Glencore και του πρόσφερε τη θέση του επικεφαλής του τμήματος Επενδύσεων σε μέταλλα.

Στην προσωπική του ζωή ο 52χρονος δισεκατομμυριούχος κρατάει χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας και την έκθεση στα μίντια. Είναι παντρεμένος, έχει ένα παιδί και διατηρεί διπλή υπηκοότητα, ελληνική και βρετανική, ενώ στο σπίτι και στην οικογένειά του μιλούν ελληνικά. Από τα λίγα που γνωρίζει ο κόσμος γι' αυτόν είναι ότι είναι λάτρης των πολυτελών, γρήγορων αυτοκινήτων.

Οι χρυσές μετοχές!

Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης είχε δείξει από νωρίς ότι είχε όλα τα φόντα και την εξυπνάδα για να γίνει δισεκατομμυριούχος. Ως ένας από τους «υπαρχηγούς» του επικεφαλής της Glencore, του Ιβάν Γκλάσενμπεργκ, συμμεριζόταν την ίδια φιλοσοφία που συνοψίζεται στην εξής φράση: «Δεν κάνω συναλλαγές για να ζήσω, αλλά ζω για να κάνω συναλλαγές»! Σήμερα ο Μυστακίδης κατέχει το 6% των μετοχών της Glencore, γεγονός που από μόνο του είναι αρκετό για να τον φέρει στην πρώτη θέση μεταξύ των πλουσιότερων Ελλήνων της λίστας του «Forbes». Ωστόσο μέχρι τον Μάιο του 2016 οι μετοχές του είναι «κλειδωμένες» και δεν μπορεί να τις πουλήσει, καθώς θα πρέπει να συμπληρωθεί μια πενταετία από την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο.

Μαρία Μεϊμάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου