24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Προκαλούν την κοινωνία.... Αθωώνουν τους γιατρούς με τα φακελάκια !



Στα μαλακά ρίχνουν τα πειθαρχικά συμβούλια τους επίορκους γιατρούς που συλλαμβάνονται να παίρνουν φακελάκι. Την ίδια στιγμή, παρά τις καταγγελίες, την τελευταία διετία έχουν... ασκηθεί μόνο 12 διώξεις.

Στα μαλακά ρίχνουν τα πειθαρχικά συμβούλια ακόμα και τους επίορκους γιατρούς που συλλαμβάνονται να παίρνουν φακελάκι την ίδια στιγμή που, παρά τις δεκάδες καταγγελίες για χρηματισμό γιατρών, μόνο 12 ποινικές διώξεις έχουν γίνει την τελευταία διετία για αντίστοιχες περιπτώσεις σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον άδικο χαμό του καρδιοπαθούς, ο οποίος για να εγχειριστεί «πλήρωσε» τον θεράποντα ιατρό του, το «Εθνος» αποκαλύπτει την περίπτωση χειρουργού από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι 500 ευρώ τον Μάρτιο του 2011.

Ο συγκεκριμένος γιατρός καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη αλλά τελικά «αθωώθηκε» από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΚΠΣ) Ιατρών ΕΣΥ με απόφαση που ελήφθη την 1-7-2014.

Το ΚΠΣ του επέβαλε ποινή παύσης ενός έτους και την επόμενη μέρα επέστρεψε στη δουλειά του αφού συμψηφίστηκε η ποινή με την αργία που είχε τεθεί λόγω της σύλληψής του.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής θα καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου με αίτημα την απόλυση του συγκεκριμένου γιατρού.

Η υπόθεση αφορά τον Χ.Φ., διευθυντή χειρουργικής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη στις 28 Μαρτίου 2011 και παραπέμφθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας καθώς -όπως αναφέρει το πρακτικό του ΔΣ του νοσοκομείου στις 11 Απριλίου του 2011- «απαίτησε και έλαβε από πολίτη το ποσό των 500 ευρώ προκειμένου να επισπεύσει χειρουργική επέμβαση».

Η προσέγγιση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δίωξης στις 8 Μαρτίου του 2011 μετέβησαν στη χειρουργική κλινική το ζευγάρι Ι.Β. και Χ.Β. προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση χολής ο Ι.Β.

Δύο ημέρες αργότερα η σύζυγος του ασθενούς ζήτησε από τον χειρουργό να επισπεύσει την εγχείρηση γιατί ο άντρας της πονούσε πολύ αλλά ο γιατρός απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.

Ο γιατρός λίγο αργότερα είπε στη σύζυγο του ασθενούς ότι θα μπορούσε να κάνει ο ίδιος την επέμβαση τέσσερις ημέρες αργότερα αναφέροντας ότι για την «εξυπηρέτηση» αυτή θα έπρεπε να βοηθήσει και η οικογένεια του ασθενούς καταβάλλοντας τον… οβολό της που προσδιορίστηκε στα 500 ευρώ για να γίνει η επέμβαση την 1η Απριλίου 2011.

Με τη συμφωνία αυτή το ζευγάρι πήγε στην κλινική για να εισαχθεί ο ασθενής στις 15 Μαρτίου αλλά ο γιατρός και τους είπε ότι δεν ήταν δυνατή η εισαγωγή και πως έπρεπε να πάνε στην κλινική μετά από δύο ημέρες. Η σύζυγος του ασθενούς όμως δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια και την επομένη επισκέφθηκε την υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος όπου κατήγγειλε τον εκβιασμό του γιατρού.

Από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της δόθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα που παρέλαβε η αρχιφύλακας της ελληνικής αστυνομίας Α.Π., η οποία εμφανιζόταν έκτοτε ως ανιψιά του ασθενούς.

Η επέμβαση έγινε τελικά στις 18 Μαρτίου και δέκα ημέρες αργότερα η σύζυγος του ασθενούς με την «ανιψιά» της πήγαν στο γραφείο του γιατρού και έδωσαν τον φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον γιατρό λέγοντας «ορίστε γιατρέ τα χρήματα που είπαμε» και ο γιατρός παρέλαβε το φακελάκι.

Μόλις έφυγαν εισέβαλαν στο γραφείο του γιατρού αστυνομικοί όπου βρήκαν τον φάκελο με τα χρήματα επιμελώς κρυμμένο. Ο γιατρός δήλωσε ότι δεν έλαβε τίποτα στα χέρια του και ότι τον φάκελο τον άφησε η σύζυγος του ασθενούς χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει ότι έχει χρήματα. Ο χειρουργός καταδικάστηκε από την δικαιοσύνη ως ένοχος για παθητική δωροδοκία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Αντίστοιχα το ΚΠΣ γιατρών του ΕΣΥ, μετά την εξέταση όλων των μαρτύρων, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου και επέβαλε ποινή προσωρινής παύσης για ένα έτος την οποία όμως συμψήφισε με το καθεστώς αργίας που είχε επιβληθεί στον γιατρό από την ανακοίνωση της ποινικής δίωξης, με αποτέλεσμα να επιστρέψει την επόμενη μέρα στη δουλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου