24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Σε πανικό η Ουκρανία προκαλεί την Μόσχα σε πόλεμο - 7000 Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν



Στα πρόθυρα γενικής σύρραξης βρίσκεται πλέον η Ουκρανία, καθώς η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, μη μπορώντας πλέον να ελέγξει...
την κατάσταση στα ανατολικά μέτωπα, λειτουργώντας υπό το κράτος του πανικού, προχωρά σε σπασμωδικές κινήσεις που αν μη τι άλλο μόνο σε ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος δεν οδηγούν.


Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Πούτιν, εξαντλεί κάθε περιθώριο διπλωματικών ελιγμών προκειμένου να φέρει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για πολιτική λύση στο ουκρανικό ζήτημα τον πρόεδρο της Ουκρανίας Π. Ποροσένκο.

Η γενικευμένη αντεπίθεση των ρωσόφωνων αυτονομιστών σε συνδυασμό με τις κατά χιλιάδες των ουκρανών στρατιωτών που είτε λιποτακτών περνώντας σε ρωσικό έδαφος είτε αρνούνται να πολεμήσουν, έχει οδηγήσει τον φιλικά προσκείμενο στις ΗΠΑ πρόεδρο της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο στην αιφνίδια απόφαση να συγκαλέσει έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο και να διατάξει παράλληλα, επίθεση σε τρία μέτωπα με βαρύ πυροβολικό. Την ίδια στιγμή, με τη σύμφωνη γνώμη του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, το δεύτερο κονβόι από περίπου 80 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας, μπαίνει στην περιοχή του Ντονιέτσκ, παρά τις «διαμαρτυρίες» του δοτού πρωθυπουργού της Ουκρανίας και πρώην υπαλλήλου του Τζορτζ Σόρος, Αρσένι Γιατσενιούκ, ο οποίος απείλησε μάλιστα να προσφύγει στα διεθνή φόρα, λέγοντας ότι πρόκειται για «εισβολή» ρώσων σε ουκρανικό έδαφος.

Πανικός στο Κίεβο

Ενδεικτικό του πανικού που έχει καταλάβει την ηγεσία της Ουκρανίας είναι και η αιφνιδιαστική ματαίωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του ουκρανού προέδρου Πιοτρ Ποροσένκο στην Τουρκία, μετά την απότομη επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονιέτσκ. Σημειώνεται ότι ο κ. Ποροσένκο ήταν προσκεκλημένος της Άγκυρας για την ορκωμοσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ είχε προγραμματίσει και διμερείς επαφές. «Στην Αμβροσιγίβκα και τη Σταρομπέσεβε, ρωσικές δυνάμεις έχουν μπει στην Ουκρανία» ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας. ενώ συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Αμυνας και ταυτόχρονα αιτήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Ρώσοι στρατιώτες πήραν τον έλεγχο της πόλης Νοβοαζόφσκ», ανέφερε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας μέσω Twitter, επισημαίνοντας ότι πολλά ακόμη χωριά σε μικρή απόσταση έχουν επίσης καταληφθεί.

Ωστόσο, το θέμα ξεκαθάρισε στη συνεδρίαση του Μόνιμου Συμβουλίου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΕΣ), ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας Αντρεί Κελίν, ο οποίος δήλωσε ρητά ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν λαμβάνουν μέρος στις εχθροπραξίες που λαμβάνουν χώρα στη νοτιοανατολική Ουκρανία. «Έχουμε δηλώσει σαφώς πως η Ρωσία δεν έχει στείλει στρατεύματα ούτε παρέχει στρατιωτικό υλικό. Κάθε ισχυρισμός είναι αβάσιμος και έχει διαψευσθεί από τη Μόσχα. Αυτές οι κατηγορίες είναι παράλογες».

Χιλιάδες αιχμάλωτοι oυκρανοί

Ωστόσο, σύμφωνα με εκπροσώπους της πολιτοφυλακής οι αυτονομιστές του Ντονιέτσκ έχουν ανακαταλάβει μια σειρά πόλεων και χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έχουν παγιδεύσει πάνω από 7.000 ουκρανούς στρατιώτες. Επίσης έχουν κατασχέσει 400 τεθωρακισμένα, άρματα μάχης πεζικού και οχήματα μεταφοράς στρατευμάτων καθώς και πυραυλικά συστήματα εκτόξευσης. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της πόλης Νοβοαζόφσκ, ο οποίος ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός έχει εκδιωχθεί και η πόλη ήρθε στα χέρια των αυτονομιστών.

Εθελοντές στο πλευρό των αυτονομιστών

Στο μεταξύ, τέλος στην προπαγάνδα των δυτικών Μέσων Ενημέρωσης, περί ρώσων στρατιωτών στην περιοχή, βάζει σε συνέντευξή του στο κανάλι Rossiya 24, ο πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ Αλεξάντερ Ζακαρτσένκο. Όπως ανέφερε, περισσότεροι από 3000 ρώσοι εθελοντές πολίτες αλλά και πάρα πολλοί έλληνες, Γάλλοι, Ισπανοί, Ιταλοί και Πολωνοί πολεμούν στο πλευρό των αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονιέτσκ. Σε αυτή την κατηγορηματική δήλωση προέβη ο πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζακαρτσένκο σε συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό κανάλι Rossiya 24. Με αυτόν τον τρόπο έδωσε τέλος στα προπαγανδιστικά σενάρια δυτικών Μέσων Ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία, οι εθελοντές πολεμούν στο πλευρό των ακροδεξιών ομάδων και όχι υπέρ των αυτονομιστών.

«Από την αρχή των γεγονότων έχουν καταταχθεί 3-4 χιλιάδες ρώσοι εθελοντές. Κάποιοι έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους, αλλά η πλειοψηφία παραμένει μαζί μας» είπε ο Ζακαρτσένκο, τονίζοντας πως το Κίεβο και η Δύση μιλούν επανειλημμένα για «ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία», καθώς δεν μπορούν αλλιώς να δικαιολογήσουν τη βαριά ήττα που υφίσταται εδώ και μήνες ο πάνοπλος ουκρανικός στρατός από την πολιτοφυλακή του Ντονιέτσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου