ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Αναλαμβάνει πρωθυπουργός ο Νταβούτογλου


Ο ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Ο έως τώρα υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να ...
λάβει τον τίτλο του προέδρου του κυβερνώντος Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)
κατά τη διάρκεια έκτακτου συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην Άγκυρα.

Ο έως τώρα πρόεδρος του κόμματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραιτηθεί του ρόλου του πριν από την ορκωμοσία του ως νέος πρόεδρος της Τουρκίας σε τελετή που θα διεξαχθεί Πέμπτη. Ο Αχμέντ Νταβούτογλου θα αναλάβει επίσης τη σκυτάλη από τον Ερντογάν και ως πρωθυπουργός της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή περίπου 30.000 υποστηρικτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αναμένεται να συμμετέχουν στο έκτακτο συνέδριο του συντηρητικού ισλαμικού AKP.Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όρισε τον Νταβούτογλου διάδοχο του στην προεδρία του\ κόμματος και κατ' επέκταση και στη θέση του πρωθυπουργού την περασμένη Πέμπτη.

 Ο Αχμέντ Νταβούτογλου αναμένεται να είναι και ο μοναδικός υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο για το έκτακτο συνέδριο. Ο Ερντογάν εξελέγη νέος πρόεδρος της Τουρκίας με 52% στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 10 Αυγούστου, μετά από 11 συνεχόμενα χρόνια ως πρωθυπουργός της χώρας.
Πηγή : thebest.gr