24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Παγωτό με φράουλες


Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού, την εποχή που οι φράουλες είναι στο φόρτε τους. Η δροσερή και αρωματική τους γεύση,  και ...
οι παραλλαγές μέσα από τις οποίες μπορεί κανείς να τις απολαύσει είναι πάμπολλες. Επιλέξαμε να σας προτείνουμε μια ..
πολύ απλή συνταγή, που δεν χρειάζεται και πολύ χρόνο, για να φτιάξετε παγωτό με φράουλες.


Όταν αγοράζετε φράουλες, επειδή είναι ένα εξαιρετικά ευπαθές φρούτο, θα πρέπει να δείχνουν καθαρές, λαμπερές και σαρκώδεις. Επίσης, οι μικρές σατινέ τριχούλες τους θα πρέπει να φαίνονται ορθωμένες πάνω στnv επιδερμίδα τους. Όσο για τον πράσινο «γιακά» τους, που είναι κι αυτός μια ένδειξn του πόσο φρέσκιες είναι, θα πρέπει να είναι καταπράσινος, καλοσχnματισμένος και γεμάτος δροσιά.
Υλικά

• ½ λίτρο γάλα
• ξύσμα ενός λεμονιού
• 500 γραμμάρια φράουλες ώριμες
• ½ λίτρο κρέμα γάλακτος
• 4 κρόκοι αυγών
• 300 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

Βράζετε κατ’ αρχήν το γάλα με το ξύσμα από το λεμόνι.

Στη συνέχεια καθαρίζετε, πλένετε και στραγγίζετε καλά τις φράουλες. Τις περνάτε από το μπλέντερ και τις σουρώνετε. Τις αφήνετε να αναπαυθούν.

Προσθέτετε μετά την κρέμα γάλακτος χτυπημένη και τα χτυπάτε όλα ακόμα λίγο, με το σύρμα των αυγών.

Χτυπάτε σε κατσαρόλα τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και όταν γίνουν αφράτοι, προσθέτετε λίγο-λίγο το καυτό γάλα, ανακατεύοντας.

Δένετε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να την αφήσετε να πάρει βράση και χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε.

Την μεταφέρετε σε λεκάνη και την αφήνετε να κρυώσει, ανακατεύοντας κάθε τόσο, για να μην σχηματιστεί κρούστα στην επιφάνειά της.
Προσθέτετε το μίγμα με τις φράουλες και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε καλά και αδειάζετε στην παγωτιέρα.

Όταν το σερβίρετε, μπορείτε να το γαρνίρετε με κομμάτια από φρέσκια λαχταριστή φράουλα.

http://fe-mail.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου