«Οι γονείς μου δε με καταλαβαίνουν». Η φράση αυτή είναι ίσως η πιο κοινή από αυτές που χρησιμοποιούν οι έφηβοι όλων των εποχών.Κάθε γενιά προσπαθεί...
να ξεχωρίσει με το δικό της τρόπο, με τους εφήβους να προσπαθούν συνήθως να επαναστατήσουν απέναντι στο «status quo» των γονιών τους.
Τη δεκαετία του 1970 το ρόλο αυτό έπαιξαν οι χίπις. Πώς εκφράζουν όμως την επανάστασή τους οι νέοι της παρούσας γενιάς;
Οι έφηβοι στις μέρες μας δεν «απαντούν» στρεφόμενοι στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, αλλά έχουν βρει μια διαφορετική διέξοδο.
Τουλάχιστον τα νούμερα της τελευταίας δεκαετίας δείχνουν μια πτώση σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόσβαση σε παράνομες ουσίες (αλκοόλ και ναρκωτικά) στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, γράφει η Olivia Goldhill στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph.
Το διαδίκτυο έχει «αντικαταστήσει» τη χρήση ουσιών
Η χρήση του διαδικτύου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μειώσει τη «δημοτικότητα» των ναρκωτικών ουσιών, σε τέτοιο βαθμό που πλέον γίνεται λόγος για «εθισμένους στο διαδίκτυο νέους», προσθέτει η αρθρογράφος.
«Κάθε γενιά θέλει να αφήσει το δικό της στίγμα και να ξεχωρίσει από την προηγούμενη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι προηγούμενες γενιές χαρακτηρίζονταν από υπερβολική κατανάλωση ουσιών. Επομένως, φαίνεται λογικό η επόμενη γενιά να θέλει να ξεχωρίσει και ένα από τα στοιχεία-κλειδιά για να το πετύχει αυτό είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» σχολίασε η καθηγήτρια εγκληματολογίας στο πανεπιστήμιο του Ντάρχαμ, Fiona Measham.
Σύμφωνα με την ίδια, μετά από συζητήσεις με νέους ανθρώπους, «υπάρχει μια γενικευμένη αίσθηση υπευθυνότητας γύρω από την οικονομία, τον πλανήτη, το περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες». «Πρέπει να παραμείνουμε “καθαροί” προκειμένου να διορθώσουμε ό,τι έχουν κάνει οι προηγούμενες γενιές» είπε χαρακτηριστικά μια 17χρονη.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφή