24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

«Ο πόλεμος στη Γάζα γίνεται για το φυσικό αέριο!»



Για όσους ακόμα δεν κατάλαβαν γιατί σκοτώνονται παιδιά στη Γάζα και επεσήμανε ότι ο πόλεμος γίνεται για
το φυσικό αέριο της Γάζας, που ..
το Ισραήλ θεωρεί δικό του, αλλά το διεκδικεί και...
η Τουρκία, μέσω της φιλοτουρκικής ισλαμικής οργάνωσης της Χαμάς, όπως η Τουρκία αμφισβητεί εάν έχει ΑΟΖ το δικό μας Καστελλόριζο, το άρθρο ξάφνιασε κι έγινε δεκτό με χιλιάδες share και like από το αναγνωστικό κοινό, μιας και κανείς δεν έχει τολμήσει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, όχι μόνο για τον πόλεμο στη Γάζα, αλλά και τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο που μας αφορούν άμεσα.

Φανταστείτε λοιπόν τη μεγάλη μας έκπληξη όταν διαβάσαμε στο αμερικανικό Counter Punchανάλυση με τίτλο Is Israel’s Operation Protective Edge Really About Natural Gas?, στην οποία ο αρθρογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά (αποδίδουμε επιγραμματικά):


Ενώ σε πολλά άρθρα διαβάζουμε το μύθο ότι το Ισραήλ ενεργεί για την αυτοάμυνά του, πολλοί λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η όλη επιχείρηση γίνεται για τον έλεγχο του φυσικού αερίου της Γάζας.

Το έτος 2000 η British Gas ανακάλυψε ότι υπάρχουν συνολικά 4 δισ. δολλαρίων αποθέματα φυσικού αερίου στην υποθαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Τότε το Παλαιστινιακό Επενδυτικό Fund (Palestinian Investment Fund) και η British Gas (BG) συμφώνησαν να προχωρήσουν στην εξόρυξη του φυσικού αερίου και η BG θα κρατούσε το 60% των κερδών. Από τότε μέχρι σήμερα, 14 χρόνια μετά, έχει βρεθεί ακόμα περισσότερο φυσικό αέριο στην περιοχή. Ο Michel Chossudovsky, ένας Καναδός οικονομολόγος, υπολογίζει ότι το φυσικό αέριο της ΑΟΖ της Γάζας αρκεί για να κάνει την Παλαιστίνη τόσο πλούσια όσο το Κουβέιτ.

Τότε, το 2000, το Ισραήλ ως αντίδραση προχώρησε στο ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, αρνήθηκε τα παλαιστινιακά δικαιώματα στην ΑΟΖ, για αυτό και έδιωχνε τους Παλαιστίνιους ψαράδες από τη θάλασσα και έστειλε το Πολεμικό του Ναυτικό να φυλάει την περιοχή, ώστε να κατοχυρώσει την ΑΟΖ της Γάζας ως δική του.

Μέσα στα επόμενα χρόνια οι ενεργειακές ανάγκες του Ισραήλ θα εκτιναχθούν στα ύψη. Οι Ισραηλινοί επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι χρειάζονται περισσότερο φυσικό αέριο, το οποίο το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να το αναζητήσει και αφού το βρει να το κρατήσει.

Μετά την εκλογική νίκη της Χαμάς το 2006 στη Γάζα, το Ισραήλ αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να ξεφορτωθεί με κάθε τρόπο τη Χαμάς, η οποία φυσικά και θα ήθελε δικό της το φυσικό αέριο στην ΑΟΖ της Γάζας.

Από το 2008 το Ισραήλ σε κάθε ευκαιρία βομβαρδίζει τη Γάζα, ώστε να εξολοθρεύσει τη Χαμάς, επικαλούμενο το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα, επειδή η Χαμάς χτυπά με ρουκέτες τα εδάφη του.

Ενώ το Ισραήλ πολεμά με τη Χαμάς, παράλληλα επιλέγει να διαπραγματεύεται με τη Φατάχ, το κόμμα του Γιασέρ Αραφάτ. Τα Wikileaks αποκαλύπτουν έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο, τον Δεκέμβριο του 2010 η Φατάχ ζήτησε από το Ισραήλ να εξολοθρεύσει την ισλαμιστική Χαμάς.

Ο Yuval Diskin, επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας του Ισραήλ, δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του Ισραήλ να δυναμώσει τη Φατάχ: «Η Φατάχ είναι σε πολύ κακή κατάσταση στη Γάζα, έχουμε δεχτεί αιτήματα να εκπαιδεύσουμε τις δυνάμεις τους στην Αίγυπτο και στην Υεμένη. Θα θέλαμε να τους δώσουμε την εκπαίδευση που επιθυμούν, και να γίνουν πιο ισχυροί, αλλά δεν έχουν ηγέτες».

Το Ισραήλ θέλει να διαπραγματευτεί με τη Φατάχ και όχι με την ισλαμιστική Χαμάς. Ο πόλεμος στη Γάζα γίνεται για τον έλεγχο του φυσικού αερίου.

Στην ανάλυση αυτή απουσιάζει απλά η παράμετρος εμπλοκής της Τουρκίας.

Όταν το 2010 ο στολίσκος των ανθρωπιστών ακτιβιστών και αλληλέγγυων προσπάθησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, οι Ισραηλινοί κομάντος που επενέβησαν στα πλοία σκότωσαν αποκλειστικά Τούρκους ακτιβιστές και η επιχείρηση έγινε όταν τα πλοία μπήκαν στην ΑΟΖ, όχι πριν.

Αργότερα αποδείχτηκε, ότι οι Τούρκοι ακτιβιστές που σκοτώθηκαν ήταν πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας.

Η Τουρκία, σε συνεννόηση με τη Χαμάς, ήθελε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας όχι για να δώσει ανθρωπιστική βοήθεια όπως τα παρουσίαζαν, αλλά για να κατοχυρώσει την ΑΟΖ σπάζοντας το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ, αφού η Χαμάς έχει υποσχεθεί στην Τουρκία συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου εάν τη βοηθήσει εναντίον του Ισραήλ.

Τα όσα συνέβησαν τότε είχαν ως αποτέλεσμα να χαλάσει για πάντα η συμμαχία Ισραήλ – Τουρκίας, να ανατραπούν οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ισραήλ να αναζητήσει συμμαχία με την Ελλάδα, η οποία (τυχαίο;) τότε μόλις έμπαινε στο πρώτο Μνημόνιο.

Περισσότερα, όμως, θα σας πούμε σε επόμενο άρθρο… Υπομονή και θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου