24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Το αεροπλάνο τύπου Corsair Α7 είχε απογειωθεί από τη μονάδα του στον Άραξο..

Aεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, εκπαιδευτικού τύπου Α7, κατέπεσε λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Νυμφαίας στην Κομοτηνή.

Το αεροπλάνο τύπου Corsair Α7 είχε απογειωθεί από τη μονάδα του στον Άραξο..
και μετείχε σε διακλαδικές ασκήσεις, όταν διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη. Εντός του μαχητικού βρισκόταν μόνο ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και κατόπιν το αλεξίπτωτό του.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν το αεροσκάφος να πετά πάνω από τη Γρατινή βγάζοντας μαύρους καπνούς και σε λίγο να καταπίπτει στο έδαφος. Επί τόπου βρίσκονται διασώστες, πυροσβεστική, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η τοπική στρατιωτική ηγεσία. Ο πιλότος εντοπίστηκε από πεζοπόρο τμήμα του στρατού.

Στο σημείο της συντριβής ξέσπασε πυρκαγιά που κατασβέστηκε άμεσα από την πυροσβεστική.

Στη φωτογραφία αποτυπώνεται η πτώση του αεροσκάφους δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή του, ενώ στο πάνω μέρος της εικόνας φαίνεται ένα δεύτερο αεροσκάφος, να ακολουθεί. Μέσα στο σύννεφο καπνού, διακρίνεται μία μαύρη φιγούρα, που εικάζεται ότι μπορεί να είναι ο πιλότος, μετά την αποδέσμευσή του από την καμπίνα.
Στη φωτογραφία αποτυπώνεται η πτώση του αεροσκάφους δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή του, ενώ στο πάνω μέρος της εικόνας φαίνεται ένα δεύτερο αεροσκάφος, να ακολουθεί. Μέσα στο σύννεφο καπνού, διακρίνεται μία μαύρη φιγούρα, που εικάζεται ότι μπορεί να είναι ο πιλότος, μετά την αποδέσμευσή του από την καμπίνα.

Ο πιλότος διακομίστηκε με Super Puma σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ φέρει τραύματα στο πόδι του. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε μαζί του και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 και ώρα 09:45, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής ζεύγους αεροσκαφών Α-7 της 116ΠΜ/336Μ και ενώ βρισκόταν Βόρεια της Κομοτηνής, εκτελέσθηκε επιτυχής εγκατάλειψη από τον Ιπτάμενο του Νο 1 αεροσκάφους του σχηματισμού, ο οποίος περισυνελέγη σώος και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται».

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στη διασταύρωση της Νυμφαίας, ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα της Κομοτηνής, αφού εκατοντάδες κόσμου έσπευσαν να δουν από κοντά τι είχε συμβεί. Πολλοί ακροβολίστηκαν πάνω στους λόφους, για να δουν τους καπνούς από το αεροσκάφος.

Επί τόπου βρέθηκε η στρατονομία, ενώ ανώτερος διοικητής του στρατού έδωσε εντολή, λίγα λεπτά μετά την πτώση, να απομακρυνθεί ο κόσμος από το σημείο. Στο βίντεο καταγράφεται η κινητοποίηση των Αρχών για την απομάκρυνση των πολιτών, ενώ διακρίνεται και ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων που έσπευσε επί τόπου, όπως και ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας.

Το Α7 Corsair
Το A-7 Corsair II είναι αμερικανικής κατασκευής, μονοθέσιο, μονοκινητήριο, μαχητικό αεροσκάφος κρούσης μεγάλης εμβέλειας. Η αμερικανική πολεμική αεροπορία χρησιμοποίησε ευρέως το Α-7 στον πόλεμο του Βιετνάμ, στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, το 1983 στην αμερικανική επέμβαση στη Γρενάδα, το 1989 στον Παναμά και το 1991 στην «Καταιγίδα της Ερήμου», όπου το αεροπλάνο διέπρεψε. Το Α-7 ήταν ένα πρωτοπόρο για την εποχή του αεροπλάνο, με πολύ προηγμένα συστήματα μάχης και ναυσιπλοΐας, τα οποία απουσίαζαν ακόμα και από τα καλύτερα καταδιωκτικά.

Το A-7 πέταξε την πρώτη επιχειρησιακή αποστολή του το 1966 και παρέμεινε εν υπηρεσία με τον κύριο χρήστη του, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, μέχρι τον Μάιο του 1991, ενώ σήμερα μόνο η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί τακτικά τον εν λόγω τύπο.

Η Πορτογαλία απέσυρε τα αεροσκάφη της το 1999, ενώ τα ταϊλανδικά A-7 παραμένουν επιχειρησιακά μόνο σε περίπτωση ιδιαίτερα έκτακτης ανάγκης. Η δε παραγωγή του αεροσκάφους σταμάτησε το 1984, αφού κατασκευάστηκαν συνολικά 1.570 αεροπλάνα.
Το αεροσκάφος

Το Corsair κινείται στις υψηλές υποηχητικές ταχύτητες, κινούμενο από έναν αεριοστροβιλοπροωθητήρα TF-41-A-400, δίχως μετάκαυση. Η προσφερόμενη ώση είναι 67 kN (15,000 lbf). Σε συνδυασμό με τη μεγάλη γωνία του εκπετάσματος (sweep angle), ο κινητήρας δίνει τη δυνατότητα στο A-7 να κινηθεί με ταχύτητες της τάξης του Mach 0.94 στα 20,000 πόδια (~6,500 m) και με μια ακτίνα ενεργείας 1,900 ναυτικών μιλίων (3400+ χιλιόμετρα), που παραμένει μεγαλύτερη ακόμα και από αυτή των πιο σύγχρονων ελαφρών μαχητικών, όπως του F-16. Εντούτοις, η πλειονότητα των πιλότων που πέταξε το αεροσκάφος θεωρούσε ότι ήταν αδύναμο από πλευράς κινητήρων και ότι αυτό του στερούσε δυνατότητες μάχης, ειδικά στον τομέα της αερομαχίας.

Άλλα σημαντικά συστήματα μάχης του Corsair είναι:
• ικανότητα FLIR (Forward Looking Infrared - Μπροστινή Διόπτευση με Υπέρυθρες) για τη διεκπεραίωση νυχτερινών αποστολών
• δυνατότητα να φέρει πυλώνες ηλεκτρονικού πολέμου ALQ-119 και ALQ-131
• ραντάρ APQ-126, με ικανότητες χρήσης για πλοήγηση και μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου