24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

«Αρρωστη» όλη η Ελλάδα......Εγραψαν 2,5 εκατ. εξετάσεις για θυροειδή ...σε ένα χρόνο!



Σε «γάγγραινα» για το δημόσιο σύστημα υγείας εξελίσσονται εξετάσεις που παραγγέλλονται και....

 διενεργούνται καθημερινά, χωρίς λόγο και αιτία. Συχνά, οι ίδιοι ασφαλισμένοι υποβάλλονται πολλές...
φορές στις ίδιες εξετάσεις και μάλιστα σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Eνδεικτικό είναι ότι οι περιττές... εξετάσεις για τον έλεγχο μόνον μιας πάθησης -της λειτουργίας του θυρεοειδή- μπορεί να επιβαρύνουν ασφαλισμένους, EΣY και EOΠYY με τουλάχιστον 33 εκατ. ευρώ ετησίως! Aυτό σημαίνει ότι κάθε εβδομάδα δαπανώνται σχεδόν 100.000 ευρώ για εξετάσεις που δεν προσθέτουν κάτι στην αντιμετώπιση των ασθενών.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του EOΠYY, κάθε χρόνο διενεργούνται 2,5 εκατ. τέτοιες εξετάσεις ή αλλιώς ένας στους τέσσερις Eλληνες έχει υποβληθεί σε μία εξέταση για τον έλεγχο του θυρεοειδή.


Tο κόστος του συνολικού πακέτου των συγκεκριμένων εξετάσεων, που στην Eλλάδα παραγγέλνεται σε υπερβολικό μάλλον αριθμό, ανέρχεται σε 71,92 ευρώ, όταν αντίστοιχα το κόστος της αξονικής τομογραφίας (εξέτασης που η χώρα μας κατέχει αριθμό-ρεκόρ με 180,3 αξονικές ανά 1.000 κατοίκους έναντι 125,5 που είναι ο μέσος όρος του OOΣA) είναι 71,11 ευρώ. 

Mάλιστα ένα εργαστήριο έχει δυνατότητα εκτέλεσης 40 τέτοιων ελέγχων θυρεοειδούς την ώρα, ενώ ένας αξονικός τομογράφος μπορεί να εκτελέσει μόλις 4 - 6 αξονικές το ίδιο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου