ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Στ. Θεοδωράκης: Να γίνουν αναπλ. υπουργοί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ως «πρόωρο τοκετό» χαρακτηρίζει τις πρόωρες εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Κάνοντας μια αποτίμηση του πολιτικού σκηνικού της χώρας, ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτιμά ότι....

.  «η κυβέρνηση από τις ευρωεκλογές και μετά παραπαίει», ενώ θεωρεί ότι «το μικροπολιτικό τρικ του Οκτωβρίου – «να διώξουμε τώρα το ΔΝΤ» – έκανε τους ευρωπαίους ακόμη.....πιο καχύποπτους».
Στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει «εφηβική επιπολαιότητα» και «παλαιοκομματισμό», ενώ κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι δεν έχει μάθει τίποτα από το παρελθόν.
Από τη πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης προτείνει Συνταγματική αναθεώρηση ώστε να σταματήσει η «ασυλία των πολιτικών και των υπουργών» και υιοθέτηση «γερμανικού εκλογικού συστήματος» ώστε να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες «που ευνοούν τους πλούσιους και γνωστούς».
Παράλληλα ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε τη θέση του για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών που «επιτρέπει σε κόμματα μειοψηφίας να συμπεριφέρονται ως οι απόλυτοι κυρίαρχοι», υπενθυμίζοντας ότι «τον Μάιο του 2012, η ΝΔ με 18.8% πήρε το 36% της Βουλής».
Πρόταση του, το πρώτο κόμμα να παίρνει μια έδρα μπόνους για κάθε ένα τοις εκατό που κερδίζει στις κάλπες.
Επίσης ο κ. Θεοδωράκης κάνει λόγο για την ανάγκη δημιουργίας μιας Εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας για το χρέος, ενώ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, σε συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά να ορίσει αναπληρωτές υπουργούς στους τομείς που σχετίζονται με το χρέος και τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους.
«Αναπληρωτές λοιπόν υπουργούς από το κόμμα που κέρδισε τις ευρωεκλογές, στην κυβέρνηση του κόμματος που κυβερνά.
Στην χειρότερη περίπτωση οι αναπληρωτές υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν μια πολύτιμη εμπειρία, θα μάθουν από πρώτο χέρι τις εμμονές των δανειστών και θα εκπαιδευτούν γι’ αυτό που τόσο θέλουν να κάνουν.
Και στην καλύτερη περίπτωση θα προτείνουν λύσεις που θα μειώσουν έστω και λίγο το αδιέξοδο της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.
Πηγή:www.capital.gr