24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Θα χιονίσει ακόμα και στη θάλασσα - Το θερμόμετρο θα δείξει έως -20 βαθμούς Κελσίου


Λευκή φαίνεται ότι θα είναι η πρωτοχρονιά σε πολλές περιοχές της επικράτειας κάθως ο χιονιάς που εκδηλώθηκε από το πρωί της Τρίτης θα συνεχιστεί ακομα σφοδρότερος το επόμενο 24ωρο με την ύφεση των φαινομένων να αναμένεται από το μεσημέρι...
της 1ης του μήνα, όπως λέει στο protothema.gr ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας του κρύου είναι..

ότι σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν αποκλείεται την Τετάρτη τα θερμόμετρα σε ορισμένες περιοχές θα δείξουν ακόμα και -20 βαθμούς Κελσίου. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν και σήμερα, Τρίτη, όπου ενδεικτικά στη Φλώρινα τα θερμόμετρα έδειξαν -11 βαθμούς Κελσίου.


Σε ορισμένες περιοχές, δε, όπως λέει ο κ. Κολυδάς θα είναι τόσο πολύ το χιόνι ώστε θα το στρώσει ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα.

Το μεγαλύτερο όγκο χιονιού, κατά τον κ. Κολυδά, θα δεχθούν τις επόμενες ώρες, μέχρι και την Πέμπτη, η κεντρική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, η Εύβοια και η ανατολική Πελοπόννησος (Αρκαδιά, Αχαΐα, Κορινθία και οι ανατολικές περιοχές της Λακωνίας), στη Στερεά Ελλάδα, από τη Μαγνησία και οριακά στο ύψος της Βοιωτίας και στην περιοχή των Τεμπών.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς με τον κ. Κολυδά να προβλέπει ότι η ύφεση των φαινομένων θα υπάρξει από το μεσημέρι της Πέμπτης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξει ραγδαία βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας και υποχώρηση των ανέμων.

Ειδικά για την Αττική και τις επόμενες δύο ημέρες ο κ. Κολυδάς σημειώνει ότι θα το στρώσει στα βόρεια προάστια και, μάλιστα, η Τετάρτη θα είναι ακόμα πιο δύσκολη στη δυτική, βόρεια και ανατολική Αττική. «Λόγω των ανέμων, δε, θα υπάρξουν νιφάδες ακόμα και στα νότια προάστια καθώς το χιόνι είναι παρασυρόμενο» εξηγεί ο κ. Κολυδάς.

Όπως εξηγεί ο γνωστός μετεωρολόγος η κακοκαιρία οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν έρθει χιόνια «πολικής» προέλευσης από την Ουκρανία που πέρασαν από Βουλγαρία και εγκαταστάθηκαν στα Βαλκάνια την ώρα που ήρθε ένα χαμηλό βαρομετρικό από το νότιο Ιόνιο και εμπλούτισε με αρκετή υγρασία την περιοχή μας. «Έτσι οι θερμές μάζες ήρθαν σε αντίθεση με τις ψυχρές μάζες και δημιούργησαν χιόνι» καταλήγει ο κ. Κολυδάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου