24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

CNBC: Μπορεί ο αντάρτης ηγέτης της Ελλάδας να την διασώσει από την χρεοκοπία;



Το ερώτημα «αν μπορεί ο αντάρτης ηγέτης της Ελλάδας να διασώσει το Έθνος από την χρεοκοπία;» θέτει δημοσίευμα- ανάλυση στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC, που υπογράφει... η δημοσιογράφος και καθηγήτρια στις Σχολές Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια και του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (CUNY), η Ελληνοαμερικανίδα Ντόντι Τσιαντάρ.

Στην αρχή του εκτενούς δημοσιεύματος σημειώνεται ότι ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, «έμεινε άναυδος» όταν επέστρεψε στην Αθήνα από το ταξίδι του στις Βρυξέλλες, την περασμένη Παρασκευή και βρήκε πάνω στο γραφείο του ένα φάκελο με 575 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες και όπως του είπαν, το ποσό αντιπροσώπευε τις ημερήσιες αποζημιώσεις για τα έξοδα του ταξιδιού του στο εξωτερικό. «Αστειεύεστε» τους είπε ο πρωθυπουργός και τότε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, επέστρεψε αμέσως τα χρήματα.

Η αρθρογράφος καταγράφει τις θέσεις του «νεότερου πρωθυπουργού» της χώρας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τις αναφορές του ότι «η εποχή της λιτότητας έχει τελειώσει» και ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση, με επικεφαλής την ριζοσπαστική αριστερά, έχει γυρίσει σελίδα και θα εξαλείψει τη διαφθορά».

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, «παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες ανησυχούν για την αβεβαιότητα, φαίνεται να αγαπούν αυτό που ακούνε και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κ. Τσίπρας απολαμβάνει υψηλά ποσοστά αποδοχής, μέχρι και 80%, αλλά, αν μπορέσει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του, μένει να αποδειχθεί», σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι «για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Eurogroup δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το πώς να προχωρήσουμε μπροστά με τους όρους της διάσωσης».

Στη συνέχεια, καταγράφονται οι εξελίξεις μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και σχετικές δηλώσεις και εκτιμήσεις, ενώ γίνεται αναφορά στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός και εκτός Ελλάδας. Επίσης, αναλυτές και ακαδημαϊκοί σε Βρυξέλλες, Αθήνα και Νέα Υόρκη σκιαγραφούν πτυχές της προσωπικότητας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ιδιαίτερα τον «ήπιο χαρακτήρα» του και το «δυναμισμό» που τον διακρίνει.

Αναφορές γίνονται και στις εντυπώσεις που δημιούργησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και επιχειρείται να δοθεί απάντηση στο ερώτημα αν πρόκειται για ένα «δυναμικό δίδυμο» (Τσίπρας-Βαρουφάκης).
Ως κατακλείδα, η κα Τσιαντάρ κάνει αναφορά σε πιθανές προοπτικές της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι «σε αυτό το σημείο, οι Έλληνες μπορούν μόνο να ελπίζουν ότι θα το πράξει».

topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου