24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

... δίπλα στο κάστρο του Πλαταμώνα





Ο νομός Πιερίας ανήκει στη Μακεδονία. Βρίσκεται ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα, με την οποία μοιράζεται το ψηλότερο βουνό της Ελλάδος, τον Όλυμπο. Συνδυάζει τα ψηλά βουνά με τις παραλίες, ενώ...
στα όριά του βρίσκεται το αρχαίο Δίον. Επίσης οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την περιοχή έδρα των Μουσών. Στην Πιερία βρίσκονται ωραία θέρετρα για διακοπές, κυρίως καλοκαιρινές.

Νέοι Πόροι, Πλαταμώνας, Παντελεήμονας, Σκοτίνα, Λεπτοκαρυά, Λιτόχωρο (Πλάκα Λιτοχώρου), Κατερίνη (Ολυμπιακή Ακτή) είναι η σειρά των παραλιών που ανήκουν στην Πιερία. Στην παρούσα ανάρτηση θα ταξιδέψουμε στην περιοχή δίπλα στο κάστρο του Πλαταμώνα, την παραλία Νέου Παντελεήμονος Πιερίας. Η περιοχή απέχει περίπου μιάμιση ώρα από Θεσσαλονίκη, 4 ώρες από Αθήνα και μία από Λάρισα.

Ερχόμενος από Αθήνα κανείς, περνώντας τις επικίνδυνες στροφές με τις ανάποδες κλίσεις στο κομμάτι του δρόμου που δεν έχει φτιαχτεί ακόμη, φτάνει στο κάστρο του Πλαταμώνα. Εκεί έχει κανείς την επιλογή να συνεχίσει ευθεία για Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, αριστερά για το χωριό του Νέου Παντελεήμονα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την εθνική οδό και δεξιά να κατεβεί προς την παραλία του Νέου Παντελεήμονα.
Νέος Παντελεήμονας

Το χωριό του Νέου Παντελεήμονα προσφέρει ωραία θέα προς το κάστρο και τα παράλια. Έχει ορισμένες καλές ταβέρνες στην πλατεία του χωριού όπου μπορεί κανείς να φάει καλά κρέατα απολαμβάνοντας την δροσιά και τη θέα. Πέραν τούτου ουδέν. Τις μέρες που στην παραλία έχει πολλή ζέστη, μπορεί κανείς να βρει δροσιά εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου