24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Σε λιγο στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ η πιο κρίσιμη συνάντηση





Στο Βερολίνο μεταφέρεται εκ νέου ο παλμός της διαπραγμάτευσης, με αφορμή το κρίσιμο ταξίδι - και την ακόμη πιο κρίσιμη συνάντηση - σήμερα...
του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε.

Οι διαβουλεύσεις κορυφώνονται εκ νέου σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την επίλυση των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και δανειστών και την επίτευξη της πολυπόθητης συμφωνίας που θα ανοίξει τους κρουνούς της χρηματοδότησης για την ελληνική οικονομία.

Η συνάντηση των κ.κ. Βαρουφάκη και Σόιμπλε είχε ανακοινωθεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα, αλλά είχε προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη.

Ωστόσο η κρισιμότητα των στιγμών και η ολοφάνερη έλλειψη χρόνου οδήγησε σε επίσπευση των διαδικασιών και τον ορισμό του κρίσιμου τετ α τετ των δύο "άσπονδων φίλων" για σήμερα.

Το έργο του Γ. Βαρουφάκη κρίνεται ιδιαιτέρως δύσκολο, καθώς ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να πείσει τον αυστηρότερο κριτή της ελληνικής προσπάθειας πως η ελληνική πρόταση για συμφωνία είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση.

Ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει στον Γερμανό ομόλογό του βήμα προς βήμα και λέξη προς λέξη την ελληνική πρόταση, η οποία, όπως έγινε επισήμως γνωστό από την περασμένη εβδομάδα, περιλαμβάνει πλέον και το μείζον θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Την ώρα που οι δύο υπουργοί Οικονομικών θα συναντώνται στο Βερολίνο, τον δικό του αγώνα θα δίνει σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο στην Αθήνα, πραγματοποιώντας τις βελτιώσεις της ύστατης στιγμής στην ελληνική πρόταση.

Πέραν του εμπλουτισμένου σχεδίου για το ελληνικό χρέος, οι βελτιώσεις στην ελληνική πρόταση θα εστιάσουν στην ανάγκη αναζήτησης ισοδύναμων μέτρων με στόχο να καλυφθεί η τρύπα που θα προκύψει από την απόφαση της Αθήνας να μην αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω στις θέσεις της, σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, όπως άλλωστε έχει διαμηνύσει ήδη και ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας.

Η συνάντηση των κ. κ. Βαρουφάκη και Σόιμπλε σίγουρα θα έχει μεγάλο παρασκήνιο και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τόσο ο ένας όσο και ο άλλος θα επιχειρήσουν να πείσουν τον συνομιλητή τους πως απαιτούνται υποχωρήσεις.

Το ποιος θα κάνει τις περισσότερες υποχωρήσεις είναι κάτι που θα φανεί σύντομα...

Εάν υπάρξει χρυσή τομή μεταξύ των δύο, τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί και η διενέργεια έκτακτου Eurogroup.

Η Ελλάδα χρειάζεται συμφωνία εδώ και τώρα, γιατί δεν είναι μόνο ο χρόνος που τρέχει, αλλά και οι υποχρεώσεις - φωτιά της Αθήνας για τον μήνα Ιούνιο.

Εκτός από τα 1,6 δισ. ευρώ του ΔΝΤ που τελικώς θα καταβληθούν σε μια δόση στα τέλη Ιουνίου, η κυβέρνηση πρέπει να διαθέσει ακόμη 1,6 δισ. ευρώ τον Ιούνιο για μισθούς και συντάξεις.

Και οι υποχρεώσεις της χώρας δεν σταματούν εδώ. Απαιτούνται ακόμη 1,5 δισ. ευρώ που αφορούν στις ανάγκες του κράτους για προμήθειες και πληρωμές τόκων, αλλά ακόμη 1 δισ. ευρώ περίπου για πρόνοια και υγεία.

Συνολικά για τον Ιούνιο, οι υποχρεώσεις - φωτιά της χώρας ξεπερνούν τα 5,5 δισ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου