24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Κομισιόν....Πρόγραμμα 54 εκατ. ευρώ για θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και Κύπρο



Οι περιφέρειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Interreg» από την Ελλάδα, είναι αυτές των Λέσβου, Σάμου, Χίου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανίων.

Νέο ευρωπαϊκό διασυνοριακό ..πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 54 εκατ. ευρώ, για την Ελλάδα και την Κύπρο, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν εννέα παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας και το σύνολο της Κύπρου, με επίκεντρο την περαιτέρω ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών τους με μέτρα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, βελτίωση των υποδομών και τις συνθήκες για την προστασία του περιβάλλοντος.


Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η συνεισφορά της ΕΕ θα ανέλθει σε περίπου 46 εκατ. ευρώ, ποσό που θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα «Interreg» στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της στήριξης της επιχειρηματικότητας, στην προώθηση της χρήσης των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνίας και στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Επιπλέον, εστιάζει στους τρόπους συνεργασίας μεταξύ των περιφερειών με στόχο την άμβλυνση και την αναστροφή των αρνητικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μέσω επενδύσεων σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών. 

Τέλος, θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, τόσο μέσω της πρόληψης των κινδύνων, όσο και μέσω της προώθησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου