24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

ΜΠΑΧΑΛΟ.....οι 69 από τους 78 συλληφθέντες για τα επεισόδια στις Σκουριές ηταν πολίτες ξένων χωρών ΒΙΝΤΕΟ



ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ

Σοκάρει η αποκάλυψη της αστυνομίας πως οι 69 από τους 78 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στις Σκουριές δεν ήταν ...
κάτοικοι της περιοχής αλλά πολίτες ξένων χωρών επιβεβαιώνοντας στην ουσία τις σχετικές καταγγελίες μεταλλωρύχων αλλά και φορέων της Β.Χαλκιδικής που έχουν κάνει λόγο εδώ και πολύ καιρό για περιφερόμενους "διαδηλωσάκηδες". 

Τα επεισόδια... πραγματοποιήθηκαν στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», στον Κάκκαβο, όπου κατέληξε η πορεία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι γερμανοί (41) και μόλις εννέα είναι Ελληνες. Οι υπόλοιποι είναι Αυστριακοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Βούλγαροι και ένας Πολωνός.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ομάδα διαδηλωτών που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης, επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με περισσότερες από 40 βόμβες μολότοφ, ενώ με τη χρήση σφεντόνων και αυτοσχέδιων-σωλήνων, εκτόξευσαν μεγάλο αριθμό μεταλλικών αντικείμενων (μπουλόνια-παξιμάδια), πέτρες και φωτοβολίδες παντός τύπου.


Παράλληλα, για να διευκολύνουν τη διαφυγή τους και την αποφυγή σύλληψής τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, έκλεισαν το δρόμο σχηματίζοντας οδοφράγματα με κορμούς δέντρων, κλαδιά και πέτρες και έθεσαν φωτιές σε κλαδιά και λάστιχα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Η Αστυνομία συνέλαβε συνολικά 78 άτομα και μετά την έρευνα που έγινε στα πούλμαν με τα οποία είχαν μεταφερθεί στον τόπο της συγκέντρωσης, βρέθηκε πλήρης...εξοπλισμός επεισοδίων: 118 μεταλλικά μπουλόνια, 6 πέτρες, 4 σφεντόνες, 30 αντιασφυξιογόνος μάσκες, 23 ζεύγη πυρίμαχα γάντια, 5 κράνη, 3 κουκούλες τύπου full face, 1 σκούφος καθώς και πλήθος άλλων αντικειμένων (μαντήλια, θήκες μασκών και χειρουργικές μάσκες).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Δευτέρα στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης και απείθειας. Οι 74 αφέθησαν ελεύθεροι αλλά τέσσερις εξ αυτών - δύο γυναίκες και δύο άνδρες - αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία και τα αποτυπώματά τους, όπως επίσης και να φωτογραφηθούν, με αποτέλεσμα να προστεθούν συμπληρωματικές κατηγορίες εναντίον τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου