24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Ένα ολόκληρο χωριό στη γειτονική Βουλγαρία ζει στην κυριολεξία δίνοντας, παρανόμως, τα παιδιά τους σε άτεκνα ζευγάρια στην Ελλάδα

Ρεπορτάζ-σοκ: «Στο χωριό μας σχεδόν όλοι έχουν πουλήσει ένα μωρό στην Ελλάδα»

Αποκαλυπτικά για το εμπόριο βρεφών από τη Βουλγαρία ..


είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από μαρτυρίες κατοίκων μιας περιθωριοποιημένης μειονότητας Ρομά σε χωριό της γειτονικής χώρας. 

«Ακόμα θυμάμαι που ήρθαν από ..τη γείτονα και μου ζήτησαν το μωρό που είχα στην κοιλιά», λέει μία γυναίκα.

Η Στάνκα σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», παραδέχεται ότι πούλησε ένα μωρό της, έναντι 3.500 ευρώ. «Το μετανιώνω διαρκώς και δεν μπορώ να πάψω να σκέφτομαι το αγόρι, αλλά ήμουν νέα και ανόητη», αναφέρει. Σήμερα ζει με τα δύο της παιδιά. 

«Εγώ τουλάχιστον κατάφερα να αγοράσω αυτό το μικρό σπίτι με τα καταραμένα χρήματα, ώστε να έχουμε στέγη για τα παιδιά μας. Δεν σπατάλησα ούτε ένα λεβ. Πολλοί άνθρωποι εδώ, όμως, δίνουν τα μωρά τους για το εύκολο χρήμα - τρώνε, πίνουν, κάνουν πάρτι. Οταν τα χρήματα τελειώσουν, απλώς πουλάνε το επόμενο μωρό», αποκαλύπτει.

Αυτή είναι η Στάνκα, μια γυναίκα γύρω στα 30, από την περιθωριοποιημένη μειονότητα Ρομά της Βουλγαρίας, που παραδέχεται ότι πούλησε ένα νεογέννητο αγόρι στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια για 3.500 ευρώ, ένα έγκλημα για το οποίο δικάζεται τώρα.

Η Στάνκα είναι μία από τις δεκάδες γυναίκες από τη Βουλγαρία που κάθε χρόνο πουλάνε τα βρέφη τους σε ζευγάρια από την Ελλάδα, που πασχίζουν να αποκτήσουν παιδί, όπως λένε οι αξιωματούχοι.

Υποψιάζονται ότι ο πραγματικός αριθμός αγγίζει τις εκατοντάδες. Οι μητέρες κερδίζουν έως 5.000 ευρώ, αλλά κάποιες φορές λιγότερα από 1.000, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που τέθηκαν υπόψη του Βαλκανικού Δικτύου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (BIRN). Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που πληρώνουν όσοι υιοθετούν καταλήγει στα χέρια των μεσαζόντων. Οπως τονίζει η Στάνκα, η πρακτική αυτή δεν προκαλεί κοινωνικό στίγμα στους Ρομά, οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των γνωστών υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου