24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Οι Τούρκοι τζιχαντιστές που συνελήφθησαν σχεδίαζαν ένα δεύτερο «Παρίσι» στην Άγκυρα


Βρέθηκαν γιλέκα με εκρηκτικά και ενισχυμένοι μηχανισμοί .. 


Σκόπευαν να «χτυπήσουν» την Πρωτοχρονιά σε μπαρ και εμπορικό κέντρο ..

της τουρκικής πρωτεύουσας

Λίγη ώρα μετά την είδηση ότι δύο βομβιστές αυτοκτονίας ..
μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν στην Άγκυρα, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με την τουρκική Zaman οι δύο επίδοξοι τρομοκράτες είχαν στην κατοχή τους γιλέκα με εκρηκτικά, τα οποία επρόκειτο να φορέσουν πριν πραγματοποιήσουν «χτύπημα» στην τουρκική πρωτεύουσα.

Όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί, οι τρομοκράτες σκόπευαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά με τα οποία θα ήταν ζωσμένοι κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς στην Άγκυρα.

Οι δύο άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση, έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας σε μία κατοικία που λειτουργούσε σαν έδρα των τζιχαντιστών σε μία φτωχή συνοικία της πόλης.

Από την έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκαν και εκρηκτικά που ήταν ενισχυμένα με μεταλλικές ράβδους και ήταν τοποθετημένα σε σακίδιο.

Οι δύο τζιχαντιστές τουρκικής καταγωγής, των οποίων τα αρχικά είναι M.C. και A.Y ανακρίνονται από την αντιτρομοκρατική της τουρκικής αστυνομίας.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας το δίδυμο του τρόμου είχε μελετήσει πολύ προσεκτικά σε ποιες περιοχές της Άγκυρας επρόκειτο να «χτυπήσει».

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές, διευκρίνισε πως οι δύο άνδρες σκόπευαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά κοντά σε μπαρ και εμπορικό κέντρο της περιοχής Κιζιλάι, σχέδιο που θυμίζει το μακελειό στο Παρίσι του περασμένου Νοεμβρίου.

«Τους συνέλαβαν πριν να έχουν την ευκαιρία να λάβουν δράση», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός NTV επικαλούμενο πληροφορίες από τις δυνάμεις ασφαλείας, μετέδωσε πως οι δύο άνδρες επισκέπτονταν συχνά τη Συρία και οι τοπικές αρχές ήλεγχαν τις κινήσεις τους τον τελευταίο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου