24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟ...

 Βρίσκομαι για πρώτη φορά σε συζήτηση στην ολομέλεια και αισθάνομαι λίγο φοβισμένος  δήλωσε...

ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην έναρξη της παρέμβασής του στην..
 ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στις οικονομικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και όσα αποκόμισε από την κρίση που έχουν πλήξει χώρες της Ευρωζώνης.

«Ένα από τα πράγματα που μάθαμε κατά τη διάρκεια της κρίσης είναι ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές για τις συνέπειες. Η επιτυχία εξαρτάται από την εφαρμογή των συστάσεων σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη των κρατών-μελών «απαιτεί να μοιραζόμαστε από κοινού τους κινδύνους. Ωστόσο, για να επιτευχθεί αυτό πρέπει πρώτα να εργαστούμε για να ελαττώσουμε τους κινδύνους».

Από την άλλη, εξήγησε ότι τα εθνικά κοινοβούλια είναι διχασμένα, αλλά «αυτή είναι η δημοκρατία».

Εντούτοις, επισήμανε πως πρέπει να ολοκληρωθούν τα πλάνα που έχουν καθοριστεί, ενώ τόνισε ότι η προστασία των καταθέσεων είναι σημαντική για τους πολίτες και με μία φράση δήλωσε: «Ας το καταφέρουμε».

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι ένα από τα εμπόδια είναι το υψηλό χρέος, αλλά όπως είπε αυτό το ζήτημα δε μπορεί να διορθωθεί σύντομα.

Κατά την τελευταία του παρέμβαση, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε για την οικοδόμηση της νομισματικής και τραπεζικής ένωσης κύριο ζήτημα αποτελεί η αλληλεγγύη.

«Πρέπει να γίνουμε ευέλικτοι σταθεροί και να μοιραζόμαστε τον κίνδυνο», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε πως οι «πολιτικοί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα».

Διερωτήθηκε, μάλιστα, «πώς γίνεται να λειτουργεί μία Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν εφαρμόζουμε τους κανόνες».

Επισήμανε, βέβαια, πως η κάθε χώρα φέρει την ευθύνη της, ενώ σχετικά με την αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό. «Το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να γίνει βιώσιμο και ειδικά στην Ελλάδα, αν πρόκειται να υπάρχει διασφάλιση και στο μέλλον. Βέβαια πρέπει να γίνουν και κάποια πράγματα από την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου