24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Εκτακτο σχέδιο ασφαλείας 15 ημερών και στην Ελλάδα



Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, έχουν δοθεί εντολές, προφορικές για την ώρα, που αναμένεται να γίνουν και διαταγές, για συναγερμό και κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα έχει ενεργοποιηθεί ένα σχέδιο 15 ημερών ..το οποίο είχε εκπονηθεί μετά την επίθεση σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη και εμπλουτίστηκε μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Το σχέδιο το οποίο θα επικαιροποιηθεί μετά τη λήξη του περιλαμβάνει:

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χαρακτηρισμένους στόχους όπως πρεσβείες, σχολεία και επιχειρήσεις από χώρες όπως Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, λιμάνια αεροδρόμια και μεγάλα εμπορικά κέντρα. 

Αναζήτηση ύποπτων ατόμων και αφίξεων από τις παραπάνω χώρες. Τα μέτρα αφορούν στην ένστολη παρουσία.

Συλλογή πληροφοριών και στα κέντρα κράτησης και διαμονής προσφύγων και μεταναστών.

Ανταλλαγή στοιχείων με αντιτρομοκρατικές άλλων χωρών

Επίσης σήμερα έλαβε χώρα σύσκεψη στο αεροδρόμιο με όλους τους φορείς και τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.
Τι είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος

Όπως επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και στις πρεσβείες κυρίως για την περιφρούρηση στόχων από Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία.

Αυξημένα είναι τα μέτρα φύλαξης σε αεροδρόμιο και Μετρό. Έχει δοθεί εντολή για έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση ασυνόδευτων δεμάτων. Έγινε επίσης ενεργοποίηση του πληρφοριακού δικτύου σε μουσουλμανικές κοινότητες και αυτοσχέδια τζαμιά. Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου