24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Χάος με το προσφυγικό...Η Τουρκία δεν υλοποιεί τη συμφωνία


Το κόστος μίας πολύ κακής συμφωνίας με την Τουρκία πληρώνει η Ελλάδα από τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής της...

 αφού οι φόβοι που είχαν εκφραστεί μετά την υπογραφή της ...
σε θεωρητικίο επίπεδο, πλέον επιβεβαιώνονται και στην πράξη, με θύματα τους πρόσφυγες.

Για τη μη τήρηση της συμφωνίας από την πλευρά της Τουρκίας ξεκινάει επαφές και ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ αλλά και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ μεγάλο βάρος πέφτει και στον Ολλανδό, Μάρτιν Φερβέι ο οποίος έχει αναλάβει από την πλευρά της Κομισιόν την επιτήρηση της εφαρμογής της συμφωνίας.

Ποιος είναι ο Φερβέι
Μετά τη συμφωνία της ΕΕ και της Τουρκίας για το προσφυγικό και τις κοινές δράσεις για την αντιμετώπισή του, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε τον διορισμό του Μάαρτεν Φερβέι ως συντονιστή της συμφωνίας.

Ο Ολλανδός είναι γνωστός στην Ελλάδα από το Μνημόνιο και ήταν επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ηταν μέχρι προσφάτως επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν για το κυπριακό πρόγραμμα και θεωρείται έμπειρος σε ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων και δημοσιονομικής πολιτικής.

El Pais: Χάος και αυτοσχεδιασμός την πρώτη μέρα συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας
H αμείωτη ροή προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, παρά τους ελέγχους της Frontex και του ελληνικού Λιμενικού, επιβεβαιώνουν ότι η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία προς το παρόν μένει στα χαρτιά.

Η ισπανική εφημερίδα El Pais κάνει λόγο για χάος και αυτοσχεδιασμό την πρώτη μέρα συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, τονίζοντας ότι περισσότεροι από 870 μετανάστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τα ελληνικά νησιά.

Εκτός όμως από τις αμφιβολίες και τον σκεπτικισμό σχετικά με τη συμφωνία, αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί, σημειώνει η «El Pais», είναι τι θα γίνει με τους περισσότερους από 48.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν κολλήσει στην Ελλάδα εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου