24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Λεωνίδας Μπίλης .... ο έμπειρος τεχνικός τοποθετήθηκε μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Νίκης Βόλου ....

Απολύθηκα γιατί ζήτησα να πληρωθούν οι παίκτες!

Ήρεμος, αλλά και εμφανώς στεναχωρημένος, ο έμπειρος τεχνικός τοποθετήθηκε μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Νίκης Βόλου και την απίστευτη παραδοχή του  Θανάση Τζήμα πως πίσω από τον νέο προπονητή, Στέφανο Ξηροφώτο, υπάρχει...
ομάδα επιχειρηματιών!Όποιος ισχυριστεί ότι στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν παράξενα πράγματα, το πιο πιθανό είναι να βρέθηκε... χθες στη χώρα μας και, μάλιστα, ουρανοκατέβατος.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως κάθε μέρα που ξημερώνει, αποκλείεται να φέρνει μαζί της μία καινούρια... έκπληξη!

Στην περίπτωση της απομάκρυνσης του Λεωνίδα Μπίλη από τον πάγκο της Νίκης Βόλου, δεν είμαστε σίγουροι αν προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση η πρόσληψη προπονητή επειδή έχει ομάδα επιχειρηματιών «πίσω του» ή το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής, Θανάσης Τζήμας παραδέχθηκε δημοσίως τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Θεσσαλία Τηλεόραση και στην εκπομπή «Η ώρα της Μαγνησίας» του Σπύρου Μπαξεβάνου!

Ήρεμος, αλλά και εμφανώς στεναχωρημένος, ο κ. Μπίλης τοποθετήθηκε στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ», ξεκαθαρίζοντας με σαφή διάθεση χιούμορ πως παρέχει τις υπηρεσίες του στις ομάδες που εργάζεται μόνο ως προπονητής!

«Δυστυχώς στις εποχές που ζούμε, δεν έχω καταφέρει να δημιουργήσω πίσω μου έναν όμιλο επενδυτών για να με ακολουθούν και να στηρίζουν τις ομάδες στις οποίες εργάζομαι!

Είμαι μόνο... επαγγελματίας προπονητής και ζω την οικογένειά μου από αυτό» ήταν χαρακτηριστικά το σχόλιο του έμπειρου τεχνικού, ο οποίος δεν αρνήθηκε να αναφερθεί στην «παρέμβασή του στα διοικητικά», που του καταλόγισε ο Θανάσης Τζήμας:

«Στον βαθμό που ζητάς να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές, στον βαθμό που ζητάς να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας προς όλα τα πρόσωπα που εργάζονται για αυτήν, ναι, έχει δίκιο!
Έκανα παρέμβαση! Αν δεν γινόταν αυτό, πως θα λειτουργούσε σωστά η ομάδα; Θα έπρεπε να είμαστε αναγκασμένοι να λέμε συνεχώς ότι έπρεπε να πληρωθούν όσοι εργάζονται. Ειδικά από τη στιγμή που τα αποτελέσματα ήταν τέλεια, έπρεπε να γίνει αυτό και να είναι η διοίκηση συνεπής».

«Την Κυριακή βρήκαν την αφορμή»
Στη συνέχεια, ο Λεωνίδας Μπίλης έγινε πιο αναλυτικός, εκφράζοντας παράλληλα το «παράπονό» του για φαινόμενα που παρατηρούνται στην Ελλάδα: «Τους περισσότερους σε διοικήσεις ομάδων τους ενοχλεί αν ένας προπονητής ή ένας τεχνικός διευθυντής ανακατεύεται σε τέτοια θέματα. Δηλαδή, δεν θα πρέπει να πληρώνονται όλοι οι εργαζόμενοι;

Αυτό που έγινε μετά το τέλος του αγώνα με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας την προπερασμένη Κυριακή και απαιτήσαμε να πληρωθούν όλοι, ήταν η αφορμή για να έρθει η απόλυσή μου, με την ευκαιρία του αρνητικού αποτελέσματος την Κυριακή στο Βελεστίνο. Θέλω να πω και κάτι άλλο: έχω δουλέψει τρεις φορές στη Νίκη Βόλου (μία στη Β' Εθνική και δύο στη Γ' Εθνική) και σε έντεκα επίσημα παιχνίδια έχω 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και την πρώτη ήττα την Κυριακή!

Παρ' όλα αυτά, απολύομαι, αλλά ζούμε στην Ελλάδα, όπου οι προπονητές πρέπει να έχουν από πίσω τους έναν όμιλο επενδυτών, όταν ο πρόεδρος δεν είναι ικανός να εγγυηθεί αυτά τα δεδομένα. Χρειάζεται βοήθεια από τους εκάστοτε προπονητές».

«Δήλωση που εξευτελίζει το σωματείο»
Όσο για αυτή καθαυτήν την παραδοχή του Θανάση Τζήμα, περί των κριτηρίων της πρόσληψης του Στέφανου Ξηροφώτου, ο 49χρονος τεχνικός σχολίασε:

«Νομίζω ότι η δήλωση αυτή εξευτελίζει το σωματείο και τον θεωρητικά προπονητή που αναλαμβάνει. Δεν είναι αυτή η αξιοπρέπεια της Νίκης Βόλου! Την αξιοπρέπεια αυτής της ομάδας, την έχω υπηρετήσει. Όλοι γνωρίζουν τι έχω κάνει για αυτό το σωματείο. Η Νίκη Βόλου είναι ένα καταπληκτικό σωματείο και δύναμή της είναι οι οπαδοί της»!

Μετά από αυτή την «απρόσμενη» εξέλιξη, ο Λεωνίδας Μπίλης δεν θα μπορούσε να αισθάνεται πικρία.

Πικρία για το γεγονός ότι δεν έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τη δουλειά που ξεκίνησε με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στην προετοιμασία του καλοκαιριού, πικρία για το ότι δεν θα μπορέσει να δώσει συνέχεια στο θετικό ξεκίνημα που έχουν πραγματοποιήσει οι κυανόλευκοι στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής:

«Μέχρι τώρα τα πράγματα ήταν πάρα πολύ καλά. Είναι στενάχωρο γιατί η ομάδα είχε όλα τα φόντα να πάει πολύ καλά, έχει δημιουργήσει μία τρομερή ομάδα και πιστεύω ότι τις επόμενες αγωνιστικές θα μπορούσε να είναι στην 1η ή έστω στη 2η θέση!
Ο κόσμος μάλιστα ανταποκρίθηκε στην προσπάθειά μας. Στο ματς με τον Αχιλλέα είχαμε 2000 φιλάθλους! Εύχομαι να υλοποιηθεί ο στόχος, έστω και χωρίς εμένα».

Αναρτήθηκε από Μπάμπης Πεΐδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου