ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Χωρίς τέλος οι αφίξεις μεταναστών στα νησιά: 162 σε 24 ώρες σε Σάμο, Λέσβο και Χίο


Την ίδια ώρα τις πρώτες 12 ημέρες του Οκτωβρίου έχουν γίνει μόνο 19 εθελούσιες επιστροφές ενώ από την αρχή του έτους στην Τoυρκία έχουν επιστρέψει μόλις 643 άνθρωποι

Μπορεί
η κυβέρνηση με συνεχόμενες συσκέψεις να προσπαθεί να βρει λύση για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τους 15.000 και πλέον μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στα νησιά την ίδια στιγμή ώστοσο συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι αφίξεις μεταναστών σε τριψήφιους αριθμούς.Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση που έγινε από το συντονιστικό της κυβέρνησης για το προσφυγικό, τις τελευταίες 24 ώρες έφτασαν συνολικά 162 άνθρωποι.

Συγκεκριμένα 102 έφτασαν στη Σάμο, 38 στη Χίο και 22 στη Λέσβο επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη οριακή κατάσταση στα τρια αυτά νησιά.

Σημειώνεται ότι ενώ η χωρητικότητα των κέντρων υποδοχής σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι 7.450 θέσεων, στα νησιά αυτά βρίσκονται 14.787 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Την ίδια ώρα τις πρώτες 12 ημέρες του Οκτωβρίου έχουν γίνει μόνο 19 εθελούσιες επιστροφές ενώ από την αρχή του έτους στην Τoυρκία έχουν επιστρέψει μόλις 643 άνθρωποι.