24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Νοσοκομείο Πατρών την περίοδο 2007-2011....τιμη φαρμακου 280 ευρώ το τεμάχιο το χρεωναν 2280 ευρώ κάθε τεμάχιο


   Έκπληξη αλλά και απορία προκαλεί η αναγνώριση και παραδοχή από μέρους εταιρείας που προμηθεύει σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ το ραδιοφάρμακο (ΥΥΜΜ-1 5mCi) ότι την περίοδο 2008-2011 το είχε υπερτιμολογήσει προς 2.000 ευρώ το τεμάχιο για το Πανεπιστημιακό
Νοσοκομείο Πατρών "Παναγία η βοήθεια", ενώ την ίδια περίοδο στα υπόλοιπα το διέθετε σε υποπολλαπλάσια τιμή προς 280 ευρώ το τεμάχιο.


Η παραδοχή του λάθους από μέρους της προμηθεύτριας εταιρείας, που όπως φαίνεται εξηγείται από τους Επιθεωρητές Υγείας, καταγράφεται στα συμπεράσματα του πορίσματος που συνέταξαν οι Επιθεωρητές όταν κλήθηκαν να ερευνήσουν το 2015 την υπόθεση.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, που συνέταξαν το 2016 και παρουσιάζει το newpost.gr, η εταιρεία ΕΝΟΡΑΣΙΣ Α.Ε που φέρεται να είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του σκευάσματος στη χώρα μας αναγνώρισε εμμέσως ότι έκανε λάθος υπερτιμολογώντας την τετραετία 2007-2011 το συγκεκριμένο ραδιοφάρμακο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών αναλαμβάνοντας να επιστρέψει πίσω, την τελευταία όμως στιγμή, τα περισσότερα χρήματα που είχε εισπράξει

 από το Νοσοκομεία.
Η αναγνώριση του λάθους έγινε, όπως αναφέρουν οι Επιθεωρητές Υγείας, μόνον όταν οι εκπρόσωποι της εταιρείας πληροφορήθηκαν ότι επίκειται έλεγχος στο Νοσοκομείο αναφορικά με την προμήθεια του συγκεκριμένου σκευάσματος (διακήρυξη διαγωνισμού, συμβάσεις με το νοσοκομείο, διαπραγμάτευση για την τιμολόγησή του κλπ).
Η εταιρεία έσπευσε και έστειλε τον Μάρτιο του 2015 στο Νοσοκομείο Πατρών δύο πιστωτικά τιμολόγια με τα οποία επέστρεφε 216.000 ευρώ (για τα 108 τεμάχια που παρέδωσε στο νοσοκομείο από το 2008-2011) μειώνοντας αναδρομικά την τιμή του ραδιοφαρμάκου από 2280 ευρώ κάθε τεμάχιο στα 280 ευρώ το τεμάχιο. Εκτός του γεγονότος αυτού, της σκόπιμης η όχι υπερτιμολόγησης δηλαδή που εντοπίστηκε για τη συγκεκριμένη προμήθεια του σκευάσματος οι επιθεωρητές Υγείας βρέθηκαν στο Νοσοκομείο ενώπιον άλλων δυσάρεστων καταστάσεων.
 
ΤΑ   ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ...ΜΕ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ

Όταν ζήτησαν από το γραφείο προμηθειών του Νοσοκομείου τις διακηρύξεις των διαγωνισμών, τις συμβάσεις και εάν έγινε κάποιου είδους διαπραγμάτευση με την εταιρεία για την οριστική τιμολόγηση του σκευάσματος που είχε χρεωθεί προς 2.280 ευρώ το τεμάχιο, δηλώθηκε από μέρους των υπευθύνων αδυναμία ανεύρεσης αρκετών στοιχείων και εγγράφων, με το αιτιολογικό ότι αυτά βρίσκονται καταχωνιασμένα σε κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου και απαιτείται χρόνος για να εντοπιστούν.

Για το λόγο αυτό στις προτάσεις τους οι Επιθεωρητές Υγείας προτείνουν να επιβληθούν πειθαρχικές ποινές για μη ορθή τήρηση της διαδικασίας των διαγωνισμών, της έλλειψης διαπραγμάτευσης για την τιμολόγηση του ραδιοφαρμάκου, της μη τήρησης των αρχείων, και της αναιτιολόγητης χρέωσης του φαρμάκου σε ασθενείς, στους υπευθύνους του Τμήματος Προμηθειών, της Υποδιεύθυνσης Οικονομικού, Διοικητικού, Πληροφορικής και Διοικητικής Οικονομικής Υπηρεσίας.

Ακόμη οι Επιθεωρητές προτείνουν να αποδοθούν ευθύνες για αμέλεια και ατελή εκπλήρωση του καθήκοντος σε όσους χρημάτισαν διοικητές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών την περίοδο 2007-2011,ενώ το πόρισμα εστάλη στις δικαστικές αρχές των Πατρών για περαιτέρω διερεύνηση.

newpost.gr - Θανος Πασχαλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου