24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Ισχυρός σεισμός 5,5 Ρίχτερ στα Ιωάννινα


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή των Ιωαννίνων όπου χτύπησε το βράδυ του Σαββάτου ο εγκέλαδος. Ο σεισμός των 5,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:15 και από εκείνη την ώρα στην περιοχή υπάρχει έντονη μετασεισμική δραστηριότητα με τους κατοίκους να έχουν βγει στους δρόμους προκειμένου
να προστατευθούν. 


«Ο κόσμος είναι ακόμα στο δρόμο. Δεν μας έχουν δώσει κάποια οδηγία δεν μας έχουν πει τίποτα. Ότι ακούμε από την τηλεόραση. Ο κόσμος φοβάται, δεν πάει στα σπίτια του, είναι έξω κοιτάει πως θα φύγει να πάει στα χωριά για να είναι λίγο πιο μακριά από τα Γιάννενα. Όλο το βράδυ ήταν έξω, άλλοι στα αυτοκίνητα, άλλοι έκαναν βόλτες κι άλλοι σε ανοιχτούς χώρους.

Συνέχεια από χθες το βράδυ γίνονται δυνατοί μετασεισμοί, δηλαδή είναι τουλάχιστον 3 με 4 Ρίχτερ. Δεν έχουμε ξαναζήσει το δυνατό σεισμό. Οι παλιοί λένε ότι χρόνια είχε να γίνει τέτοιος σεισμός», λέει χαρακτηριστικά κάτοικος των Ιωαννίνων που διατηρεί καφετέρια στην πόλη. 

Έπειτα από σύσκεψη που είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί και να μην λειτουργήσουν τα σχολεία στους Δήμους Ζίτσας, Πωγωνίου και Ιωαννιτών. Κλειστό θα μείνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς και όλοι οι χώροι άθλησης -γυμναστήρια- που ανήκουν σε σχολικά συγκροτήματα. 

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό Ινστιτούτο Πάτρας, το επίκεντρο ήταν στην περιοχή του Πωγωνίου, 16 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο σεισμός είχε διάρκεια αρκετών δευτερολέπτων, ενώ προηγήθηκε βοή.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κέρκυρα, στην Πρέβεζα, στην Άρτα και στη Θεσπρωτία.

Τέλος σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας, κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο, ο σεισμός προκάλεσε πτώσεις βράχων και προβλήματα στο οδόστρωμα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου