24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Χάος από το μπουρίνι...




Μετρούν τις πληγές τους σε Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Αττική...

Νεροποντή και δυνατός αέρας τα συστατικά του καιρού το βράδυ της Παρασκευής σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με αποτέλεσμα δεκάδες κλήσεις για πτώσεις δένδρων, πλημμυρισμένους δρόμους, ακόμη και...
διακοπή της ηλεκτροδότησης ανά περιοχές.
Ναύπλιο, Τρίπολη. Άργος και Ηλεία στις περιοχές της Πελοποννήσου που δέχτηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ανεμοστρόβιλος σημειώθηκε στη Ζάκυνθο, μπουρίνι και στο Θέρμο που προκάλεσε πτώση κλαδιών.

ΗΛΕΙΑ
Δεν ήταν και λίγα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία – εξπρές που έπληξε χθες την Ηλεία, σύμφωνα με το ilialive.gr. Στο επίκεντρο βρέθηκαν και πάλι οι δήμοι Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνειού, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ μικρότερες ζημιές αντιμετωπίστηκαν στο δήμο Ήλιδας και στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Στη Βάρδα περιορισμένα πλημμυρικά φαινόμενα προκλήθηκαν στην πόλη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τέσσερα καταστήματα στο κέντρο. Άγνωστη είναι η εικόνα στις καλλιέργειες της Βουπρασίας και η κατάσταση θα φανεί με το πρώτο φως της ημέρας. Στην περιοχή της Μυρσίνης και τον Λεχαινών οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν περιορισμένες ζημιές, όπως επίσης στη Γαστούνη, στο Τραγανό, στο Λευκοχώρι και στο Βαρθολομιό, στα Σαβάλια και στο Παλαιοχώρι.
Στη Γαστούνη προκλήθηκαν ζημιές από πτώσεις δέντρων σε στέγες σπιτιών και καταστήματα. Πτώσεις δέντρων είχαμε σε σημεία της ΕΟ Πατρών – Πύργου, καθώς και μέσα στην πόλη της Αμαλιάδας στην οδό Ρήγα Φεραίου. Μάλιστα σε μία περίπτωση στα Σαβαλια έπεσε δέντρο πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές.
Η Πυροσβεστική ανέφερε μια σειρά από παρεμβάσεις το βράδυ της Παρασκευής για την κοπή δένδρων σε Ναύπλιο, Άργος και Τρίπολη.

ΠΑΤΡΑ

Πολλά είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Πάτρα, όπου τρεις οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής και εταιρειών οδικής βοήθειας .


Λίγα λεπτά μετά τις 19.45’ η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε κλήση για αν επέμβει στην οδό Ηλείας που συνδέει το Μιντιλόγλι με τα Ροϊτικα στο σημείο ακριβώς κάτω από τη γέφυρα της περιμετρικής καθώς τα νερά είχαν δημιουργήσει «λίμνη» με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν δύο οχήματα και οι οδηγοί τους να εγκλωβιστούν αρχικά μέσα σε αυτά. Οι οδηγοί απεγκλωβίστηκαν με την βοήθεια διερχομένων πριν φτάσει η πυροσβεστική.
Ανάλογο σκηνικό εκτυλίχθηκε λίγα λεπτά αργότερα στην περιοχή του Ρίου στο ύψος της Γέφυρας που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου λόγω της μεγάλης στάθμης των υδάτων ακινητοποιήθηκε Ι.Χ. το οποίο οδηγούσε μια γυναίκα. Και σε αυτή την περίπτωση ο απεγκλωβισμός της οδηγού έγινε από διερχόμενους ενώ για την απομάκρυνση του οχήματος χρειάστηκε η επέμβαση οδικής βοήθειας.
ΝΑΥΠΛΙΟ

Περισσότερα από 30 δέντρα έπεσαν με την πυροσβεστική να μην μπορεί να επιληφθεί όλων των περιπτώσεων, ενώ τα περισσότερα έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ κόβοντας την ηλεκτροδότηση ανά περιοχές.


Ένα τεράστιο πεύκο έπεσε από τον δυνατό αέρα της καταιγίδας πάνω σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Νέα Τίρυνθα.





ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Ξαφνικό και ελάχιστης διάρκειας ήταν το μπουρίνι που πέρασε πριν λίγη ώρα από το νησί της Ζακύνθου με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με το imerazante.gr.


Ταυτόχρονα στο νησί επέστρεψε για μια ακόμη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα ανεμοστρόβιλος που σάρωσε τις περιοχές Καταστάρι, Πηγαδάκια, Βανάτο, Λαγκαδάκια, Αργάσι και πόλη από τις οποίες συμπαρέσυρε οροφές από σπίτια, διαφημιστικές πινακίδες και μεγάλα κλαδιά δέντρων όπου σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Ισχυρούς ανέμους και βροχόπτωση συνοδεύουν το μέτωπο της κακοκαιρίας που περνά από την Δυτική Ελλάδα.

Από τους θυελλώδεις ανέμους μεγάλα κλωνάρια δένδρων έπεσαν στη Ναύπακτο, δίχως όμως μέχρι στιγμής να καταγραφούν ζημιές. Σύμφωνα με το Nafpaktianews.gr, oι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί,που κάδοι απορριμμάτων κυλούσαν μέσα στην ε.ο. Ναυπάκτου – Αντιρρίου στο ύψος των φαναριών της Λαγκαδούλας,ενώ ανατράπηκαν και πολλά από τα καρεκλοτράπεζα των παραλιακών καταστημάτων.

Επίσης καταγράφεται πτώση μεγάλων κλάδων τόσο μπροστά από το 5ο δημοτικό σχολείο Ναυπάκτου στην Παλαιοπαναγιά, όσο και στο αλσύλλιο στο Γρίμποβο στο ύψος του πολυχώρου των παλαιών σφαγείων.

Στο κέντρο του Θέρμου έπεσαν κλωνάρια πλατανιών και παρασύρθηκαν τμήματα από πολλές σκεπές σπιτιών στο Θέρμο, ενώ αναβλήθηκε για την επομένη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει εκείνη την ώρα.
Επίσης, αναφέρθηκε πτώση καμινάδων τζακιών, ξεριζώθηκαν δέντρα σε πολλές περιοχές του Δήμου και υπήρξαν πολλές πτώσεις κλωναριών δένδρων στη Μυρτιά και αλλού σε δρόμους και σε αυλές σπιτιών, χωρίς ευτυχώς, να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστή η έκταση των ζημιών σε αγροτικά κτίσματα, αποθήκες, στάβλους και άλλες κτηνοτροφικές και γεωργικές κτιριακές εγκαταστάσεις.

ΠΡΕΒΕΖΑ

Είκοσι λεπτά ήταν αρκετά για άλλη μια φορά οι δρόμοι στην Πρέβεζα να μετατραπούν σε ποτάμια μετά από την ισχυρή βροχόπτωση που ξεκίνησε λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής.
Πολλά σημεία της πόλης πλημμύρισαν αφού τα φρεάτια δεν μπορούσαν να τραβήξουν τους μεγάλους όγκους νερού, όπως αναφέρει το pamepreveza.gr. Βέβαια κάποια από αυτά φάνηκε να ήταν βουλωμένα γεγονός που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

ΑΤΤΙΚΗ

Λόγω των καιρικών φαινομένων χθες, στην Αττική, η Υπηρεσία μας δέχθηκε 170 κλήσεις για παροχές βοηθείας, πραγματοποιώντας 130 κοπές δέντρων...

news247.gr

Αναρτήθηκε από nonew

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου