24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Διασωληνωμένος, σε «ιδιαίτερα κρίσιμη» κατάσταση ο Θάνος Πλεύρης


Ο 39χρονος πρώην βουλευτής εισήχθη χθες στην Εντατική με «εικόνα σήψης», έπειτα από λοίμωξη - Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν


Διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών βρίσκεται ο κ. Θανάσης Πλεύρης, με τους θεράποντες ιατρούς να εκτιμούν την κατάσταση της υγείας του 39χρονου δικηγόρου και πρώην βουλευτή ως ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Ιατρικό Κέντρο, ο 39χρονος εισήχθη πριν από ένα 24ωρο στο νοσοκομείο με «εικόνα σήψης».

Ο ιατρικός όρος «σήψη» είναι γνωστός στο ευρύ κοινό «σηψαιμία». Στην ιατρική ορολογία σήψη ονομάζεται μια γενικευμένη αντίδραση του οργανισμού έπειτα από μία λοίμωξη. Η αντίδραση αυτή είναι συστηματική, δηλαδή προσβάλλει όλο το σώμα και όλα τα όργανα του ασθενούς και θέτει τη ζωή σε άμεσο κίνδυνο.

Σήψη δημιουργείται όταν μικρόβια διεγείρουν τον ανοσιακό μηχανισμό του ασθενούς. Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπαίτιο μικρόβιο φέρεται να είναι ο σταφυλόκκοκος, που έχει βαριά επίπτωση στον οργανισμό.

Η «εικόνα σήψης» του κ. Πλεύρη ήταν βαριά όπως συνάγεται από το ιατρικό ανακοινωθέν: «Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη» αναφέρεται.

Εξηγείται δε πως «είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα», επεμβάσεις που πιθανόν συσχετίζονται/ ή και οδήγησαν στη βαριά σήψη του ασθενούς.

«Από τη θεραπευτική ομάδα του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές. Η κατάσταση του ασθενούς εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη» καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου