ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Μπλόκο από το ΤΕΙ Αθήνας στις υπεράριθμες μετεγγραφές φοιτητώνΝα μην εγγράψει σε τμήματά του τους φοιτητές που δικαιώθηκαν στην ένσταση που υπέβαλαν στο υπουργείο Παιδείας μετά την απόρριψή της αίτησης μετεγγραφής τους αποφάσισε το ΤΕΙ Αθήνας.

Συγκεκριμένα πέντε τμήματα (Μηχανικών, Πληροφορικής, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τεχνολογίας Τροφίμων) σε ξεχωριστές συνελεύσεις αποφάσισαν, όπως γράφει το Έθνος, ότι δεν είναι εφικτό να πραγματοποιήσουν υπεράριθμές εγγραφές φοιτητών , δηλαδή πέραν του 15% επί του συνολικού αριθμού εισακτέων ανά τμήμα όπως ορίζει ο νόμος.

Σε έκτακτη συνέλευση του ΤΕΙ την περασμένη Παρασκευή αποφασίστηκε, επίσης, να γίνει από το ίδρυμα και τα τμήματά του διοικητική προσφυγή κατά του πίνακα των μετεγγραφόμενων κατόπιν ένστασης.

Αρχικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Μιχάλη Μπρατάκο, στο ΤΕΙ θα μετεγγράφονταν 295 φοιτητές. Μετά τις ενστάσεις, όμως, προστέθηκαν άλλοι 273.

«Προφανώς και αντιλαμβανόμαστε τα κοινωνικά ζητήματα που υπάρχουν γι' αυτούς τους ανθρώπους. Ωστόσο υπάρχουν μια σειρά θεμάτων που μας οδηγούν προς την κατεύθυνση να μην τους εγγράψουμε. Οι υποδομές δεν επαρκούν, το προσωπικό λιγοστεύει με τον χρόνο ενώ οι περισσότεροι από αυτούς έρχονται με πολύ χαμηλές βαθμολογίες της τάξης των 5.000 ή 6.000 μορίων όταν η βάση στα περισσότερα τμήματά μας είναι 14.000 μόρια» εξηγεί ο κ. Μπρατάκος.