24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

....τζαμί στο κέντρο της πόλης Βικτόρια, τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς




Πρακτικές που θυμίζουν KKK στο Τέξας των ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά την υπογραφή του διατάγματος Τραμπ που κλείνει την είσοδο της χώρας σε πολίτες επτά χωρών. Ένα τζαμί στο κέντρο της πόλης Βικτόρια, τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς χωρίς ακόμη οι αρχές να έχουν προσδιορίσει τα αίτια, αλλά με όλες τις ενδείξεις να «μιλούν» για εμπρησμό.

Το συμβάν διαδραματίστηκε στις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ τις προηγούμενες μέρες το ίδιο τζαμί είχε υποστεί διάρρηξη και είχαν κλαπεί ηλεκτρονικά είδη. Ο πρόεδρος της ισλαμικής κοινότητας της περιοχής, Shadid Hasmi, εξέφρασε τη θλίψη του: «Είναι ότι χειρότερο να στέκεσαι και να βλέπεις το κτήριο να καταρρέει. 

Η φωτιά ήταν τεράστια. Το τζαμί καταστράφηκε ολοσχερώς, αλλά θα το ξαναφτιάξουμε. Ακόμη δεν γνωρίζουμε από τι προήλθε η πυρκαγιά και μας είπαν πως θα χρειαστούν μερικές μέρες για να μας ενημερώσουν οι εμπειρογνώμονες. Μένω 32 χρόνια στην περιοχή και δεν είχαμε ποτέ προβλήματα. Ακόμη και μετά τους ‘Δίδυμους Πύργους’ όλοι ζούσαμε εδώ αγαπημένοι, μουσουλμάνοι και μη μουσουλμάνοι». 

Το 2013 στο συγκεκριμένο ναό κάποιος είχε γράψει με σπρέι ‘Η8’ που σημαίνει μίσος, αλλά αυτό είχε θεωρηθεί ως ένα μεμονωμένο γεγονός. Πριν από τρεις εβδομάδες, ωστόσο, φωτιά είχε πιάσει και σε ένα υπό κατασκευή τζαμί στο Όστιν του Τέξας, χωρίς να υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την υπόθεση αυτή.

Στην πολιτεία υπάρχει Υπηρεσία Αμερικανο-μουσουλμανικών σχέσεων και ο εκτελεστικός διευθυντής αυτής, Mustafaa Carroll, δήλωσε μετά το γεγονός: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να εντοπίσουμε τα αίτια αυτής της πράξης. Στη χώρα μας αυξάνονται τα συμβάντα που οφείλονται στον αντι-μουσουλμανισμό και πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου