24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Ερντογάν.... Τουρκική υπηκοότητα για Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες



Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μέρος των Σύρων και Ιρακινών προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα θα λάβουν την τουρκική υπηκοότητα, χωρίς όμως...
να διευκρινίσει πόσοι θα την λάβουν.


«Το υπουργείο Εσωτερικών ασχολείται με... αυτό το θέμα και, σε αυτό το πλαίσιο, ένα μέρος εξ αυτών (σ.σ. των Σύρων και των Ιρακινών) θα λάβουν την υπηκοότητά μας, αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

ΤΕΛΙΚΑ  ΒΛΕΠΕΙ  ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ.....ΤΙΠΟΤΑ  ΔΕΝ  ΑΦΗΝΕΙ  ΣΤΗΝ  ΤΥΧΗ
ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ  ΜΕΧΡΙ  ΘΑΝΑΤΟΥ
«Διότι μεταξύ των προσφύγων, βρίσκονται άνθρωποι με πολλά προσόντα, υπάρχουν μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί. Ας τους εκμεταλλευτούμε», πρόσθεσε. «Αντί να τους αφήσουμε να εργάζονται παράνομα δεξιά κι αριστερά, ας τους δώσουμε την ευκαιρία να εργαστούν ως πολίτες, ως παιδιά του έθνους μας», υπογράμμισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Ο κ. Ερντογάν δεν διευκρίνισε πότε θα γίνει αυτό, όμως επεσήμανε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να λάβει το μέτρο αυτό ανά πάσα στιγμή».

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ιρακινοί και Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην Τουρκία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναφερθεί στο σχέδιο αυτό για πρώτη φορά το καλοκαίρι, ανακοίνωση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και αύξηση των ξενοφοβικών σχολίων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί το μέσο αυτό για να διευρύνει την εκλογική του βάση, την ώρα μάλιστα που επιθυμεί να περάσει μέσω δημοψηφίσματος μια αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συντάγματος για την μετατροπή της χώρας από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου