24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Καθησυχάσει η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειες για τα ραδινεργά απόβλητα στην Κερατέα



Καθησυχαστική εμφανίζεται η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) στην τελευταία της ανακοίνωση όσον αφορά στον εντοπισμό ραδιενεργών αποβλήτων στην Κερατέα. 

Ειδικότερα, ανιχνεύτηκε ραδιενεργό ιώδιο σε κοντέινερ που μετέφερε απόβλητα του Δήμου Λαυρεωτικής στο ΧΥΤΑ Φυλής την Κυριακή από το ειδικό όργανο μέτρησης ραδιενέργειας που διαθέτει ο ΧΥΤΑ. 

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), άμεσα, μετά τον εντοπισμό των ραδιενεργών αποβλήτων, απαγορεύτηκε η εναπόθεσή τους στο χώρο και επεστράφηκαν στο Δήμο.

Αμέσως, δόθηκε εντολή στους επιθεωρητές περιβάλλοντος για την άμεση διερεύνηση του θέματος και λήψη μέτρων, εφόσον απαιτείται, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΕΑΕ

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) πραγματοποίησε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 έκτακτο ραδιολογικό έλεγχο σε φορτίο απορριμμάτων στην Κερατέα.

Από τις μετρήσεις που έγιναν σε απορρίμματα οικιακής χρήσης του φορτίου προέκυψαν ανιχνεύσιμες ποσότητες ραδιενέργειας. 

Η συνηθισμένη περίπτωση είναι η ραδιενέργεια να προέρχεται από εκκρίματα ατόμου, που υποβλήθηκε πρόσφατα σε πρακτική πυρηνικής ιατρικής (π.χ. θεραπεία νεοπλασιών στον θυρεοειδή αδένα), τα οποία κατέληξαν σε οικιακά απορρίμματα. 

Η ΕΕΑΕ διαβεβαιώνει πως δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας και πως έχουν δοθεί οδηγίες για την τελική διαχείριση του φορτίου απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου