24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Εφιαλτικές ώρες για χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς στη Θεσσαλονίκη

Έχουν ακινητοποιηθεί μέσα στα αυτοκίνητά τους στη Νέα Εγνατία...

σημειωτόν η κυκλοφορία και στο κέντρο της πόλης - Χωρίς «αλατιέρες» ο δήμος, ρίχνουν αλάτι με ...φτυάρια 
Εφιαλτικές ώρες ζουν ακινητοποιημένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, χιλιάδες οδηγοί στη Θεσσαλονίκη, λόγω του χιονιά. Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται η μία μετά την άλλη, περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα από το κύμα της κακοκαιρίας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους οδηγούς στη Θεσσαλονίκη εντοπίζονται στη Νέα Εγνατία στο ύψος της Βούλγαρη, καθώς λόγω του χιονιά κυριολεκτικά δεν κινείται τίποτα. Σημειωτόν διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ακόμη και στον περιφερειακό που αν δεν περάσουν εκχιονιστικά θα κλείσει μέσα στις επόμενες ώρες αν συνεχιστεί η χιονόπτωση. 


Την ίδια ώρα σύμφωνα με την αστυνομία διακόπτεται η κυκλοφορία των φορτηγών στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης καθώς και σε τμήμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Καβάλας. Διακοπή κυκλοφορίας έχει σημειωθεί και στην επαρχιακή οδό Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη.Χωρίς αλατιέρες ο δήμος Θεσσαλονίκης
Σημειώνεται, ότι όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ - ΜΠΕ, χωρίς έξι αλατιέρες και δεκαπέντε υδροφόρα οχήματα έμεινε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη μάχη να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι της πόλης από τις έντονες χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα το αλάτι στις κεντρικές οδικές αρτηρίες να το ρίχνουν υπάλληλοι με φορτηγάκια και φτυάρια, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο για τον τομέα πολιτικής προστασίας, Θωμά Ψαρρά.

Όπως δήλωσε ο κ.Ψαρράς στο ΑΠΕ – ΜΠΕ "το αλάτι που βάλαμε σε έξι ολοκαίνουριες αλατιέρες 'πέτρωσε' λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ πάγωσε και το θαλασσινό νερό με το οποίο γεμίσαμε δεκαπέντε υδροφόρες".


Στη "μάχη" με το χιόνι και στην προσπάθεια να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης ρίχνονται πλέον οι υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι με οχτώ μικρά φορτηγάκια και φτυάρια καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα ρίχνουν το αλάτι.

Σύμφωνα με τον κ.Ψαρρά έχουν ήδη μοιραστεί 7.000 σακιά με αλάτι σε νοσοκομεία και σχολεία, ενώ σε 50 σημεία στην πόλη -μεταξύ των οποίων Άνω Πόλη, Τριανδρία, 40 Εκκλησιές και Άνω Τούμπα- βρίσκονται ήδη σάκοι με αλάτι προκειμένου να τους χρησιμοποιούν οι δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου