24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Τροχαία την περίοδο του Πάσχα: 26 νεκροί και 417 τραυματίες


Μακρύς είναι για ακόμα μία φορά ο κατάλογος των θυμάτων σε τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
Παρά την επικοινωνιακή εκστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. και την εμφανή αστυνόμευση στους δρόμους, καταγράφηκαν πολλά δυσάρεστα περιστατικά.

Τα στοιχεία δείχνουν μικρή μείωση των ατυχημάτων σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο αλλά και φέτος τα θύματα ήταν πολλά.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων, περίπου 75%-80%, σημειώθηκε σε μεγάλα αστικά κέντρα και επαρχιακούς δρόμους.

Από την Παρασκευή πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, στις 7 Απριλίου, έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου, σημειώθηκαν 
333 τροχαία ατυχήματα. Από αυτά τα 26 ήταν θανατηφόρα, τα 17 σοβαρά και τα 290 ελαφρά. Την αντίστοιχη χρονική περίοδο το 2016 είχαν καταγραφεί 353 τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων τα 28 ήταν θανατηφόρα, 35 σοβαρά και 290 ελαφρά (ίδιος αριθμός με φέτος).

Αντίστοιχα μεγάλος ήταν και ο αριθμός των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους το συγκεκριμένο δεκαήμερο. Τα θύματα τροχαίων ανήλθαν σε 443, εκ των οποίων οι 26 τραυματίστηκαν θανάσιμα, 18 τραυματίστηκαν βαριά και 399 ελαφρότερα. Το 2016, είχαν καταγραφεί 461 παθόντες από τροχαία ατυχήματα, από τους οποίους 31 είχαν ανασυρθεί νεκροί, 40 βαριά τραυματισμένοι και 390 ελαφρά.

Οι αιτίες των δυστυχημάτων ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η μη χρήση κράνους, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας, η μέθη, η χρήση κινητού τηλεφώνου, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, το αντικανονικό προσπέρασμα, οι αντικανονικοί ελιγμοί, η παραβίαση προτεραιότητας, η μη χρήση παιδικού καθίσματος και τα φθαρμένα ελαστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ