24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Έκρηξη βόμβας στα γραφεία της Eurobank, στην οδό Σανταρόζας 7...Ο μηχανισμός εξερράγη στις 22:38


 Έκρηξη βόμβας στα γραφεία της Eurobank, στην οδό Σανταρόζας 7, ανάμεσα στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας ....

σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 και μισή. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα zougla.gr

Ο συναγερμός σήμανε στην αστυνομία μετά το τηλεφώνημα για βόμβα.

Μάλιστα, έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank είχε βρεθεί μία τσάντα, η οποία ελεγχόταν από πυροτεχνουργούς. Απ’ την Αστυνομία αποκλείστηκε έγκαιρα το τετράγωνο, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη.


Στις 22.05 με τηλεφώνημα άγνωστος προειδοποίησε ότι 35 λεπτά αργότερα θα εκραγεί μηχανισμός στο υποκατάστημα της Eurobank στην οδο Σανταρόζα 7.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ και πυροτεχνουργοί και ερευνούσαν την περιοχή. Παράλληλα η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στην οδό Σταδίου από το ύψος της οδού Αιόλου και στην Πανεπιστημίου από το ύψος της Χαριλάου Τρικούπη.



Ο μηχανισμός εξερράγη στις 22:38
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν στην είσοδο της τράπεζας, μέσα σε τσάντα, ενώ η έκρηξη ήταν μεγάλης ισχύος. Από την έκρηξη δεν υπήρχε κανείς τραυματισμός αλλά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην τράπεζα αλλά και τα γύρω κτίρια. Οι αστυνομικοί ήδη σαρώνουν τις κάμερες της Αθήνας μήπως εντοπίσουν κάποια ύποπτη κίνηση τις επίμαχες ώρες ενώ η Πανεπιστημίου είναι κλειστή.
Πληροφορίες που επικαλείται το newsit αναφέρουν ότι η μεθοδολογία της βόμβας μοιάζει με αυτή που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες στην ορφανή βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας. Οι Αρχές, επίσης, εικάζουν πως πίσω από την συγκεκριμένη τρομοκρατική επίθεση είναι η ίδια ομάδα με αυτή που έβαλε και την βόμβα στο αστυνομικό τμήμα Δάφνης τον περασμένο Φεβρουάριο και ήταν αφιερωμένη στον Λάμπρο Φούντα.
Τόσο η βόμβα στο υπουργείο Εργασίας τον περασμένο Δεκέμβριο όσο και η βόμβα στο ΑΤ Δάφνης δεν είχαν εξερράγη καθώς είχαν εξουδετερωθεί. Οι αστυνομικοί, λοιπόν, πιστεύουν πως ο κατασκευαστής των βομβών προχώρησε στις πρώτες επιθέσεις ως test για να «χτυπήσει σωστά» την τρίτη φορά.
Πυρήνες ή κάτι άλλο;
To μυαλό όλων πάει βεβαίως στους «Πυρήνες της Φωτιάς» που έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα, με τελευταίο χτύπημα που ανέλαβαν στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη.
Να θυμήσουμε ότι εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο έξω από την πολυκατοικία που διέμενε η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη στην οδό Ιπποκράτους. Την ευθύνη είχαν αναλάβει οι Πυρήνες της Φωτιάς, ενώ το Μάρτιο η ίδια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε ευρωπαίους αξιωματούχους και γραφεία διεθνών οργανισμών, μεταξύ των οποίων ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.
Φαίνεται ότι η εγχώρια τρομοκρατία ξαναβγαίνει στο προσκήνιο με μια επίθεση υψηλού ρίσκου και μια επίδειξη δύναμης. Θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να χτυπούν ακόμη και στο κέντρο, σε περιοχές που υπάρχει πολύς κόσμος αλλά και ισχυρά μέτρα φύλαξης. Ενας από αυτούς τους στόχους είναι και η οδός Σανταρόζα, σε μικρή απόσταση από το Σύνταγμα.