Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Ειδικό εκκαθαριστή και κατάργηση του ΟΑΣΘ φέρνει ο Σπίρτζης στη Βουλή


Σε καθεστώς άμεσης εκκαθάρισης θέτει τον ΟΑΣΘ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ThessNews από το κυβερνητικό στρατόπεδο, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη βουλή άμεσα εάν ταλαιπωρήσει την πόλη ο ΟΑΣΘ με την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων. "Γενικά ο χρόνος κατάθεσής του εξαρτάται από την όλη συμπεριφορά του ΟΑΣΘ" λένε στην ThessNews συνομιλητές του υπουργού.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το makthes.gr ο Χρήστος Σπίρτζης έχει καταθέσει ήδη από την περασμένη Δευτέρα σχέδιο νόμου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο οποίο προβλέπονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Συγκροτείται εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης» (ΟΣΕΘ) ο οποίος θα αναλάβει τον συντονισμό και την εποπτεία του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το νέο ΣΑΣΘ το οποίο θα είναι 100% κρατικό, θα διοικείται από 9μελες διοικητικό συμβούλιο εκ των οποίων έξι μέλη θα διορίζει ο υπουργός.

Συγκροτείται εταιρεία με την επωνυμία «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε.» (ΑΣΥΘ). Πρόκειται για θυγατρική της ΟΣΕΘ στην οποία το κράτος θα έχει το 51% και το υπόλοιπο 49% θα μπορεί να το διαθέσεις σε δήμους, περιφέρειες, φορείς κ.ο.κ. Η ΑΣΥΘ θα αναλάβει το συγκοινωνιακό έργο το οποίο εκτελείται σήμερα από τον ΟΑΣΘ, καθώς και αυτό που θα εκτελείται από το μετρό, το τραμ κ.λπ.

Τίθεται άμεσα σε διαδικασία εκκαθάρισης ο ΟΑΣΘ. Προς τούτο, μετά την ψήφιση του νόμου, καταργείται η διοίκηση του ΟΑΣΘ και ο Οργανισμός θα διοικείται από 7μελες συμβούλιο εκκαθαριστών, εκ των οποίων οι έξι θα διορίζονται από τον υπουργό και ο έβδομος από τους μετόχους. Η διαδικασία εκκαθάρισης θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις 3 Δεκεμβρίου 2019. Αμέσως μετά, ο ΟΑΣΘ καταργείται και το έργο του θα περάσει στην ΑΣΥΘ. Το δ.σ. της ΑΣΥΘ θα αποτελείται από 9 μέλη εκ των οποίων τα 8 τα διορίζει ο υπουργός και το ένατο θα είναι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν έδειξε διατεθειμένος να δώσει το πράσινο φως για συνάντηση του ιδίου με τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.

Να σημειωθεί ότι σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από Δευτέρα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, όπως αποφάσισαν στη σημερινή συνεδρίαση του συνδικάτου εργαζομένων.