24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Κόκκαλης: Η Ιντραλότ μπορεί να φύγει από την Ελλάδα για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ή του Λονδίνου!


Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Ιντραλοτ απο το χρηματιστήριο και να αλλάξει φορολογική έδρα εξετάζει η Intralot, όπως ανέφερε απο το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ο πρόεδρος της κ. Σωκράτης Κόκκαλης. 

«Είναι κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε ( σ.σ φυγή), αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Intralot θα μας αναγκάσει να το πράξουμε», ο κ. Κόκκαλης. 

Αναφορικά για τις προοπτικέςπου εξετάζει η Ιντραλοτ συμπλήρωσε “Πάνω από όλα είμαστε μια ελληνική εταιρεία και δεν θα ήθελα ποτέ να ακούσω σχόλια ότι η Intralot να φύγει από την Ελλάδα. 

«Ομως» στην «Ελλάδα δεν μας δίνουν σημασία, μας έλεγαν Εθνικούς προμηθευτές τα ΜΜΕ τα οποία εν πολλοίς ευθύνονται για την κατάσταση στην χώρα μας». 

Ύστερα από παρά πολυ καιρό σιγής ο κ. Κόκκαλης ξιφούλκησε κατά πάντων, αφού διακρίνει μια αδιαφορία για την Intralot η οποία ενω είναι μια έγχωρια εταιρεία τεχνολογίας με διεθνή παρουσία 32 αγορές, στην χώρα δεν υποστηρίζεται. 

Ο Ιδρυτής του Ομίλου είπε ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η ύπαρξη ιδιωτικού μονοπωλίου τυχερών παιχνιδιών, χαρακτηρίζοντας την πορεία της ιδιωτικοποίησης από το 2013 και μετά πονεμένη ιστορία, υπογραμμίζοντας ότι το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας πέρασε πρόσφατα σε ανώνυμο ιδιοκτησιακό καθεστώς με έδρα το σκοτεινό Λιχτενστάιν ενώ ο ΟΠΑΠ έχει πρόσφατα αποκτήσει ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση από τον ρυθμιστή, την Εθνική Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων μετά την ξαφνική μεταβολή της στάσης της τελευταίας στον κανονισμό για τα φρουτάκια.

Η Ιντραλοτ έφερε τζίρο 5,5 δισ. στον ΟΠΑΠ και στην Ελλάδα επιλέγουν συνεργάτες απο την Εσθονία ! 

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στην ιστορική σχέση της INTRALOT με τον ΟΠΑΠ και την αξία που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της τεχνολογικής συνεργασίας τους εκτοξεύοντας τον κύκλο εργασιών του ΟΠΑΠ από 0,2 δισ. Ευρώ σε 5,5 δισ. μεταξύ των ετών 1990 και 2010 με την εγκατάσταση των συστημάτων της INTRALOT Και Την Έναρξη Του Αθλητικου Στοιχηματος Το 2000. 

Αναφερόμενος στον τερματισμό της συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ ο κ. Κόκκαλης σημείωσε πως δεν υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο η Intraliot να επιλέγεται για έργα και λοταρίες σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Ευρώπη και στην Ελλάδα να επιλέγοντα ( σ. σ απο τον ΟΠΑΠ ) εταιρείες που διαθέτουν συμβόλαια σε Εσθονία και Καταλονία. 

«Στην Ελλάδα μας αποκαλούσαν κάποτε Εθνικούς Προμηθευτές τα ΜΜΕ που είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, σαν να ήταν κάτι κακό την ώρα που μεγάλωνε η αξία μιας κρατικής εταιρείας. Αυτή η κατάσταση δεν βοηθά την ελληνική οικονομία. Μας ρωτάνε γιατί δεν έχουμε φύγει ακόμη. Εμείς αισθανόμαστε ελληνική εταιρεία αλλά είναι περίεργο να χάνουμε δουλειές στη χώρα μας από ανταγωνιστές που δεν μπορούν να μας ανταγωνιστούν διεθνώς. Εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο για είσοδο σε ξένα χρηματιστήρια και αυτά στον κλάδο μας είναι η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κόνγκ. Το Χονγκ Κονγκ είναι λίγο μακριά για εμάς». Τα ελληνικό χρηματιστήριο αυτή τη στιγμή είναι πολύ ευμετάβλητο με πολύ μικρό αγοραστικό ενδιαφέρον και κεφαλαιοποιήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην αξία των εταιρειών, επηρεαζόμενο από γεγονότα ή και φήμες που δεν έχουν σχέση με τα προϊόντα και τις προοπτικές των εταιρειών.

Εκτός από την παραβίαση του ανταγωνισμού με το ιδιωτικό μονοπωλιακό καθεστώς ο Σωκράτη Κόκκαλης καυτηρίασε την αναρχία στο διαδικτυακό τοπίο, την πολυετή καθυστέρηση ενός κανονικού διαγωνισμού για μόνιμες άδειες διαδικτυακού στοιχηματισμού, που θα επιτρέψει επενδύσεις για ανάκτηση μεγάλου ποσοστού από τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο και προέτρεψε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις εξαγγελίες της για την τακτοποίηση του ζητήματος.

Ο Πρόεδρος δήλωσε περήφανος για τις επιτυχίες της εταιρείας του σε προηγμένες αγορές όπως οι ΗΠΑ όπου απασχολούνται 600 εργαζόμενοι σε 12 Πολιτείες και στην προοπτική νέων έργων που αναμένονται στις ΗΠΑ, και εκτενώς αναφέρθηκε στις μεγάλες ευκαιρίες της αγοράς της Τουρκίας όπου η INTRALOT έχει εδραιωμένη παρουσία στο Αθλητικό Στοίχημα και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αναδιάρθρωση της ιδιοκτησίας της Κρατικής Λοταρίας και του Ιπποδρόμου με την προοπτική συμμετοχής στο διαγωνισμό για τη διαχείριση και τον τεχνολογικό εξοπλισμό.