24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Με αντίτιμο στραγάλια ο ΙΒΑΝ με ποσοστό του ΜΠΟΜΠΟΛΑ στο MEGA!


Στην κυριολεξία με αντίτιμο στραγάλια από mini market της Θεσσαλονίκης ο άχαστος Ιβαν Σαββίδης πήρε από τον θαλασσοδανεισμένο Μπόμπολα ποσοστό 20% της “Τηλέτυπος Α.Ε.” (Mega Channel), από το συνολικά 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική, συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το τίμημα ανήλθε στα επίπεδα των 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και το 25% για να καλυφθούν κεφαλαιακές ανάγκες και υποχρεώσεις της Πήγασος.

http://kourdistoportocali.com
Η είσοδος του ομογενή επιχειρηματία στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος αποτελούσε αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ των βασικών μετόχων της εταιρείας και των πιστωτριών τραπεζών για σημαντικό χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, η συμφωνία που επετεύχθη θεωρείται ότι λειτουργεί ως προπομπός εξελίξεων και για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Σημειώνεται ότι στην Τηλέτυπος ΑΕ, ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη Α.Ε. κατέχει ποσοστό 22,11% του μετοχικού κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαΐου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης προσφορών από τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση του συνόλου του ενεργητικού και των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιλογή της μεταβίβασης του 20% του Mega μέσω συμβολαιογραφικής πράξης έγινε λόγω της τρέχουσας κατάστασης της εταιρείας, με την Grant Thornton να έχει αναλάβει το έργο της σύνταξης επιχειρησιακού σχεδίου και μελέτης αναγκών και προϋποθέσεων για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της Τηλέτυπος.


Οι επίσημες ανακοινώσεις

Σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πήγασος αναφέρει ότι: προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.” ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Τηλέτυπος σημειώνει ότι: την 22.5.2017 η μέτοχος εταιρεία με την επωνυμία ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ γνωστοποίησε ότι περιόρισε τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. σε ποσοστό 13,0961%, διατηρώντας 13.200.000 μετοχές με ισάριθμες ψήφους. Το ποσοστό συμμετοχής της ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. πριν τη μεταβολή ανερχόταν σε 32,7321%.

Τρία ερωτήματα από τη ΝΔ
Η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωση που εξέδωσε θέτει σειρά συγκεκριμένων ερωτημάτων τα οποία καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει και αφορούν αυτή καθαυτή τη συμφωνία εξαγοράς των μετοχών.

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ σημειώνει ότι η παλιά και η νέα διαπλοκή κινούνται χέρι- χέρι με τις ευλογίες της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου «και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό δημόσιο, διοικήσεων των τραπεζών». Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση «η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών» και προσθέτει: «Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών. Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει με τρία ερωτήματα, για τα οποία ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση:

-Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της; 

-Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας; 

-Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη
Πολλές κυβερνητικές μεθοδεύσεις επωφελήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης προκειμένου να καταφέρει να αγοράσει μετοχές του Mega: Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την συμφωνία ανάμεσα στον Ιωάν Σαββίδη και τον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα.
Ο κ.Λοβέρδος επισημαίνει ότι όσα είπε στη συνέντευξή του πριν από λίγες μέρες ο κ.Σαββίδης τα έκανε πράξη και «τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά» και προσθέτει: «Σε όλα όμως έχει ήδη απαντήσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας με τις δηλώσεις του. Ένα πρέπει να ξέρουν στην Κυβέρνηση: οι απροσχημάτιστες, απροκάλυπτες και περιφρονητικές για τον λαό και τους θεσμούς κινήσεις έχουν κατάληξη το φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης 
Με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε το βράδυ της Δευτέρας ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τη μεταβίβαση μετοχών του Μega στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλά για αλλαγή σκυτάλης «στους αγαπημένους διαπλεκόμενους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και αναρωτιέται αν ο κ.Μπόμπολας εκτός του ότι «παρέδωσε στο Σαββίδη» θα πληρώσει και τα χρέη του. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μάλιστα, υπενθυμίζει παλαιότερη ανάρτησή του με την οποία «προέβλεπε» την εξαγορά ΜΜΕ «στην υπηρεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».