24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

«Καρφιά» Τζαβάρα σε Σαμαρά για τη «φιέστα» της Αμφίπολης


«Ο Σαμαράς έδωσε στην Αμφίπολη χαρακτήρα φιέστας» δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.

"Πληροφορήθηκα ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει γίνει με τον κανονικό τρόπο η μελέτη που έπρεπε να έχει γίνει, δηλαδή έχει γίνει με τρόπο επιπόλαιο που δεν την καθιστά αξιόλογη και δεν προκαλεί τη χρηματοδότηση, απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ. 

Θεωρώ ότι αυτό ήταν ένα μεγάλο πλήγμα στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς" είπε ο κ. Τζαβάρας, ο οποίος έχει καταθέσει ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020 των έργων στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του τύμβου Καστά της Αμφίπολης.

Ερωτηθείς, εάν η υπόθεση της Αμφίπολης ήταν εν μέρει μια επικοινωνιακή ιστορία, είπε: "Ήμουν ο πρώτος υπουργός που πήγε επί τόπου γιατί είχα αρνητικές εισηγήσεις για τη χρηματοδότηση της Αμφίπολης και πήρα την πρωτοβουλία και ξεκίνησε αυτή η ιστορία.

Τότε, θυμάμαι ότι είχαν γραφτεί θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία". "Στη συνέχεια, θεωρώ ότι πράγματι ο τότε πρωθυπουργός, δύο χρόνια μετά, έδωσε ένα χαρακτήρα φιέστας. Ίσως αυτό να δημιούργησε να μια αντιπαλότητα όσον αφορά στην επιφάνεια του ζητήματος", πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

"Έγινε μια μεγάλη προβολή. Όμως αυτή η προβολή όσο και μεγαλειώδης και αν ήταν δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι εμπόδιζε ή μπορεί να εμποδίσει την προσπάθεια που η Πολιτεία πρέπει να κάνει για να αναδείξει ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, που πράγματι όλοι πιστεύουν και όλοι ξέρουν ότι είναι πολύ σημαντικό" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας.

Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ, αντιπαλότητα στην πολιτική στα θέματα πολιτισμού δεν συγχωρείται. "Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να ενώσει τις πολιτικές δυνάμεις είναι ο πολιτισμός".