24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Παρέμβαση Τραμπ σε Ερντογάν για το Κυπριακό ζητά ο Αναστασιάδης

Ο Κύπριος πρόεδρος μίλησε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, και ζήτησε την παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου στον Τούρκο ομόλογό του, στο πλαίσιο του G20


Τις εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε, όπως ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μιλήσει για το Κυπριακό στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη σύνοδο των G20.

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, o Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε πως ο Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Πενς για το Κυπριακό και τη διάσκεψη για την Κύπρο.

Η συνομιλία διήρκεσε 20 λεπτά και, κατά τη διάρκειά της, ο κ. Πενς μετέφερε τη στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλλεται, αναφέροντας πως παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα στο Κραν Μοντανά.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε τον Αμερικανό αντιπρόεδρο για τις προτάσεις του και ζήτησε όπως ο Ντόναλντ Τραμπ μιλήσει στον κ. Ερντογάν για το Κυπριακό κατά τη σύνοδο των G20.