Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Κικίλιας: Η κοινωνία έχει ήδη «καταθέσει» πρόταση μομφής στην κυβέρνηση

«H εξάντληση της τετραετίας θα είναι μια πραγματική περιπέτεια για τη χώρα» εκτιμά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ


Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι «η ελληνική κοινωνία έχει ήδη καταθέσει πρόταση μομφής» κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, υπενθυμίζει τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για Εξεταστική Επιτροπή προκειμένου να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια και να καταλογιστούν οι ευθύνες που βαραίνουν , όπως λέει, τον κ. Τσίπρα, τον κ. Βαρουφάκη και όλους όσοι έφεραν την οικονομία σε αυτό το τραγικό αδιέξοδο.

«Μετά από 2,5 χρόνια που μας εξύβριζαν, οι ίδιοι πάντως ομολογούν, ότι υπήρχε σχέδιο “παράλληλου συστήματος πληρωμών”, το οποίο είχε παρουσιαστεί και στο υπουργικό συμβούλιο» αναφέρει ο Βασίλης Κικίλιας.

Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τώρα «κουκουλώνει τη διερεύνηση της υπόθεσης των συνομιλιών του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου με καταδικασμένο ισοβίτη για ναρκωτικά, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής αρνείται να διατάξει ΕΔΕ για την εμπλοκή του λιμενικού που ελέγχεται για μεθόδευση της ανακριτικής διαδικασίας. «Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, σε κάθε δημοκρατική κυβέρνηση η υπόθεση αυτή, θα οδηγούσε τουλάχιστον σε παραίτηση ή αποπομπή του υπουργού. Είναι δέσμευση της Ν.Δ. να κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να διευρυνθεί πλήρως η υπόθεση» διαμηνύει ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην κατάσταση της οικονομίας υποστηρίζει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ απέτυχε παταγωδώς , υπερφορολόγησε τους πάντες και χρέωσε την ελληνική οικονομία 100 δισ. σε δύο χρόνια, υπογράφοντας τρίτο και τέταρτο σκληρό μνημόνιο και ενεχυριάζοντας το μέλλον της χώρας. «Είναι εχθροί της πραγματικής οικονομίας, της ελεύθερης αγοράς και των συνεπών πολιτών. Αντιπολιτευτικό αδιέξοδο; Σε λίγο και τα πόμολα θα τους λένε να φύγουν» λέει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔι.

Επαναλαμβάνει, τέλος, καταγγελίες της ΝΔ για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. «Αυτοί που εκλέχτηκαν λέγοντας πως “είναι κάθε λέξη του Συντάγματος”, έχουν καταφέρει μετά από 2,5 χρόνια να σκίσουν κάθε σελίδα του Συντάγματος. Και να θυμίσω: Τηλεοπτικές άδειες, παράταση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών -κάτι που ήταν πρόταση της κ. Θάνου- συμβασιούχοι και μια σειρά από πράξεις που κρίθηκαν επίσης αντισυνταγματικές στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Την ίδια ώρα, μια σειρά στελεχών της κυβέρνησης επιτίθενται σε ημερήσια διάταξη στην Δικαιοσύνη. Έτσι δυναμιτίζεται το δημοκρατικό πολίτευμα από μια κυβέρνηση που προσπαθεί να ποδηγετήσει τους θεσμούς» καταλήγει ο Βασίλης Κικίλιας.