Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Το χρονικό της τραγωδίας στην Πάτρα... Από το 2008 ακατάλληλο το κτίριο που κατέρρευσε ... Ένας νεκρός

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για το πώς και γιατί, ένα κτίριο που έχει χαρακτηρισθεί επικίνδυνο από το 2008, αφέθηκε να καταρρέει με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας


άνθρωπος από την οριστική κατάρρευση της σκεπής του.

Από το 2008, οπότε είχε «χτυπηθεί» από το σεισμό, είχε κριθεί επικίνδυνο το υπόστεγο που κατέρρευσε

 χθες το απόγευμα, σαν «χάρτινος» πύργος, στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας, σκοτώνοντας έναν νεαρό
Αλγερινό και τραυματίζοντας σοβαρά άλλον έναν. Από το 2015, μάλιστα, το κτίριο είχε πάρει κλήση και είχε χαρακτηριστεί ετοιμόρροπο, προαναγγέλλοντας τη χθεσινή τραγωδία.

Όπως μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο το κτίριο ήταν εκτός λειτουργίας για αρκετό καιρό ενώ χρησιμοποιούταν ως κρατητήρια του λιμενικού. Μετά την μεταφορά του λιμανιού το κτίριο ήταν εγκαταλελειμμένο ωστόσο μετανάστες είχαν βρει τον τρόπο να φορτίζουν τα κινητά τους μέσα σε αυτό.

Μόλις χθες το πρωί είχε παρθεί απόφαση για κατεδάφιση του κτιρίου μιας και είχε κριθεί επικίνδυνο, η οποία προβλεπόταν να γίνει εντός του επόμενου τριμήνου.

Πρόκειται για μία κατάσταση που ήταν γνωστή σε όλους, όπως επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), Νίκος Κοντοές που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.


ΕΔΩ   ΑΡΧΙΖΕΙ   Η ΤΡΕΛΑ ΤΗΣ  ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

 «Το ακίνητο που κατέρρευσε στο βόρειο λιμάνι είχε χαρακτηριστεί ετοιμόρροπο, είχε περιφραχθεί και είχε σήμανση ότι ο χώρος είναι ετοιμόρροπος και δεν πρέπει να προσεγγίζεται από πολίτες» δήλωσε ο κ. Κοντοές και συμπλήρωσε: «Η κατεδάφιση του ακινήτου καθυστέρησε, γιατί η αρχαιολογική υπηρεσία ήθελε να κριθεί το κτίριο διατηρητέο. 

Η αρχαιολογική υπηρεσία είχε βάλει ερώτημα προς το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα αυτή η διαδικασία να πάρει ένα χρονικό διάστημα και να μας καθυστερήσει».