24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Ο Σεπτέμβρης θα ξεκινήσει με... 37°C

Γεμάτο σκαμπανεβάσματα ήταν το φετινό καλοκαίρι, αφού από τις καταιγίδες, γρήγορα πηγαίναμε σε ισχυρούς καύσωνες και μετά πάλι εντυπωσιακές δροσιές για την εποχή.


Έτσι και αυτή τη φορά, μετά τις καταστροφικές καταιγίδες (για τις καλλιέργειες) για την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα αλλά και την εντυπωσιακή πτώση

 της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 28°C, έρχεται ένα ιδιαίτερα θερμό Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 36-37°C και πιθανώς τους 38°C για τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Δεν αποκλείεται δε, σε πολύ τοπικό επίπεδο, να δούμε ακόμη και πιο αυξημένες τιμές στον υδράργυρο.

Εξασθενεί το μελτέμι και ανεβαίνει η θερμοκρασία


Από τα 8 μποφόρ Βοριάδες σήμερα, αύριο Πέμπτη θα πάμε στα 6-7 μποφόρ, ενώ από την Παρασκευή φαίνεται ότι το μελτέμι θα εξασθενήσει περαιτέρω με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να τραβήξει πάλι τη ανηφόρα μιας και θα μας επισκεφτούν θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική.

Σαββατοκύριακο με πολλή ζέστη για την εποχή

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που μόλις μελέτησα, από το Σάββατο θα επικρατήσει αρκετή έως πολλή ζέστη για την εποχή και κυρίως για την ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Σαφώς όμως θα υπάρξουν και περιοχές στην δυτική Ελλάδα που ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 35-36°C. Επίσης πρέπει να σας αναφέρω ότι και την Κυριακή θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά με την έναρξη της νέας επόμενης εβδομάδας, ο υδράργυρος θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση.


Σε ποια επίπεδα θα φτάσει ο υδράργυρος


Το Σαββατοκύριακο, οι μέγιστες θερμοκρασίες στις διάφορες περιφέρειες της χώρας θα διαμορφωθούν ως εξής :

- Θράκη : 36-37°C
- Ανατολική Μακεδονία : 35-36°C
- Κεντρική Μακεδονία : 37-38°C
- Δυτική Μακεδονία : 34-35°C
- Ήπειρος : 34°C
- Επτάνησα : 31°C
- Θεσσαλία : 38°C (πολύ τοπικά ίσως και 39°C)
- Δυτική Στερεά : 35-36°C
- Κεντρική Στερεά : 36°C
- Ανατολική Στερεά : 36-37°C
- Αττική 36°C (Την Κυριακή ίσως και 37°C)
- Εύβοια : 36°C
- Δυτική Πελοπόννησος : 34-35°C
- Ανατολική Πελοπόννησος : 36-37°C
- Βόρειο και ΒΑ Αιγαίο : 35-36°C
- Κυκλάδες : 33-34°C
- Κρήτη : 34°C (νότια πλευρά του νησιού 36-37°C)
- Νησιά Ανατολικού Αιγαίου : 34-35°C (ανατολικές ακτές 36°C)
- Δωδεκάνησα : 34-35°C (ανατολική Ρόδος : 36°C)


Πιθανότητα βροχοπτώσεων την Κυριακή στα βόρεια



Την Κυριακή, παρ'όλο που θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες στην ανατολική και νότια Ελλάδα, ωστόσο, στα δυτικά και βόρεια ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί και επιπροσθέτως υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.