Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Εγκρίθηκε ξένη επένδυση ύψους 408 εκατ. στην Κρήτη!

Προτεραιότητα στις επενδύσεις δίνει το κυβερνητικό επιτελείο και στην Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) που συνεδρίασε 

στο υπουργείο Οικονομίας, άναψε το «πράσινο φως» για μία άμεση ξένη επένδυση ύψους 408 εκατ. ευρώ στον τομέα του τουρισμού!

Το συμβούλιο, υπό την προεδρία του υπουργού, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενέκριναν ομόφωνα κατόπιν αξιολόγησης και εισηγήσεως από την Enterprise Greece, την ένταξη στη διαδικασία των στρατηγικών επενδύσεων της επένδυσης, δίνοντας
το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα, με εστίαση στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Όπως έγινε γνωστό μετά το συμβούλιο, πρόκειται για τη δημιουργία και λειτουργία σύνθετων τουριστικών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν ξενοδοχειακά συγκροτήματα, συνεδριακό κέντρο, μαρίνα, spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, καθώς και τη δημιουργία παραθεριστικής κατοικίας στο Δήμο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 408,49 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 50,4 εκατ. αφορούν στην αγορά γης και έχουν καταβληθεί, ενώ τα υπόλοιπα 358,09 αφορούν το κόστος κατασκευής και δημιουργίας υποδομών.

Εκτός από τον «κορμό» της επένδυσης, στην οδό Νίκης, ποντάρουν και στην σημαντική ενίσχυση της τοπικής Οικονομίας, που θα φέρει αυτή η επένδυση. Σύμφωνα με την εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου, το επενδυτικό αυτό έργο προβλέπεται να επιφέρει μια σειρά από άμεσες και έμμεσες, θετικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας του, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 763 νέες θέσεις εργασίας 8μηνης απασχόλησης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο επενδυτής έχει δεσμευθεί να παράσχει ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική και ευρύτερη περιοχή, όπως χορηγίες σε κοινωφελείς υποδομές, υποτροφίες και πρακτική εκπαίδευση νέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και αξιοποίηση υπηρεσιών και προμήθεια προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων στο μέγιστο δυνατό βαθμό.