24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Μητσοτάκης σε κοινωνικούς εταίρους: Αν θέλετε επενδύσεις, η σωστή διεύθυνση είναι Πειραιώς 62

Σε τροχιά ΔΕΘ κινούνται στη ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές του, προετοιμάζοντας την ομιλία του από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης.



Χθες, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους βουλευτές του κόμματος που εκλέγονται στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σήμερα δέχθηκε στο γραφείο του 


τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ και ΣΕΤΕ).

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, αλλά και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, με τον πρόεδρο της ΝΔ να επισημαίνει στους συνομιλητές του, πως «αν θέλετε να γίνουν επενδύσεις, ήρθατε στη σωστή διεύθυνση. Δεν είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι εδώ, Πειραιώς 62».

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τις νέες δουλειές, επισημαίνοντας πως η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας θα έρθουν μέσα από τον ιδιωτικό τομέα και τις ιδιωτικές επενδύσεις. Παράλληλα τόνισε, ότι αυτές οι δουλειές δεν μπορεί να είναι με μισθούς των 360 ευρώ και την ελαστική απασχόληση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά «με μισθούς αντίστοιχους της ποιότητας του εργατικού δυναμικού».

Όπως είπε, αυτό που τον απασχολεί, «είναι πώς θα δώσουμε δουλειές και ελπίδα στα παιδιά που γεννήθηκαν τον 21ο αιώνα και όχι πώς θα διχάζουμε διαρκώς τους Έλληνες ανοίγοντας τα τραύματα του 20ου αιώνα».

Αναφερόμενος στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να προσελκύσει επενδύσεις και να επιστρέψει σε βιώσιμο κύκλο ανάπτυξης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι απαιτείται:

1. Μείωση του φορολογικού κόστους και του κόστους εισφορών που επιβαρύνει την εργασία. Για να αποκτήσει επαρκές κίνητρο η επιχειρηματικότητα και η εργασία στη χώρα και να μικρύνουμε το καταστροφικό χάσμα, σε φόρους και εισφορές, με τις ανταγωνιστικές γειτονικές μας χώρες.

2. Μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια.

3. Η βαθιά μετάλλαξη του κράτους, ώστε να εξυπηρετεί τον πολίτη και να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, με αλλαγή πρακτικής και νοοτροπίας στην αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων.

4. Η ριζική μεταρρύθμιση μηχανισμών διοίκησης, που αφορούν στην απονομή της Δικαιοσύνης και στην επίλυση διαφορών.

5. Η βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος, με εισαγωγή αρχών και πρακτικών καλής νομοθέτησης για τον περιορισμό διαφορών που προκύπτουν από την παρερμηνεία των κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας και σαφήνειας της νομοθεσίας.

6. Η αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου ως εργαλείου για την προώθηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.

7. Η επιθετική προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

8. Η βελτίωση της στόχευσης και της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων.