Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Η έλλειψη ύπνου μεταβάλει τη λειτουργία 711 γονιδίων μας

Ο «κακός» ύπνος καταστρέφει το σώμα: Μια εβδομάδα «κακού» ύπνου μπορεί να αδρανοποιήσει» εκατοντάδες γονίδια, αυξάνοντας

 τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες,παχυσαρκία, διαβήτη κατάθλιψη, άνοια και άλλες σοβαρές παθήσεις.

Αυτό προέκυψε από έρευνα του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ με τη συμμετοχή 26 εθελοντών οι οποίοι χωρίστηκαν σε δυο ομάδες.

Η μια ομάδα ...
κοιμόταν λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ για μια εβδομάδα, ενώ η άλλη ομάδα κοιμόταν πάνω από δέκα ώρες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο κακός ύπνος που δεν υπερβαίνει τις έξι ώρες απενεργοποιεί γονίδια που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην αέναη διαδικασία του σώματος να «επιδιορθώνεται» και να αναζωογονείται.
Χαρακτηριστικά μπορούμε να δούμε και Ανθρώπινο Σώμα: Μια Εκπληκτική Μηχανή Επιβίωσης


Τα γονίδια είναι εκείνα που παράγουν με συνεχή ρυθμό πρωτεΐνες, οι οποίες αντικαθιστούν ή επιδιορθώνουν τον κατεστραμμένο ιστό, βοηθώντας το σώμα μας να διατηρηθεί.

Τα αποτελέσματα της μελέτης υποστηρίζουν ότι η χρόνια έλλειψη ύπνου ενδεχομένως εμποδίζει το σώμα να ανανεωθεί, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για σοβαρές ασθένειες.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η έλλειψη ύπνου μετέβαλε τη λειτουργία 711 γονιδίων στον ανθρώπινο οργανισμό, πολλά εκ των οποίων συνδέονταν με τον μεταβολισμό, το στρες, τις φλεγμονές, το ανοσοποιητικό σύστημα κλπ.

Αν και μια εβδομάδα καλού ύπνου αρκεί για να επαναφέρει τα γονίδια στην αρχική τους κατάσταση, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι παρατεταμένοι περίοδοι κακού ύπνουαπειλούν σοβαρά την υγεία.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

Αυτό που μπορώ να σας προτείνω για την προκειμένη περίπτωση είναι η βαλεριάνα, η οποία χρησιμοποιείται για πάνω από 1.000 έτη και είναι γνωστή παγκοσμίως η δυνατότητά της να χαλαρώνει το κεντρικό νευρικό σύστημα και να προωθεί τα συναισθήματα ηρεμίας για ήπιο ύπνο και ελάττωση της νευρικής υπερέντασης, καθώς και να μειώνει τα επίπεδα ανησυχίας και άγχους.

Αντίθετα από ότι πιστεύεται η βαλεριάνα ΔΕΝ είναι υπνωτικό και ΔΕΝ κοιμίζει, απλώς χαλαρώνει και έτσι έρχεται με μεγαλύτερη ευκολία ο ύπνος, ενώ τα ταυτόχρονα είναι πολύ πιο ποιοτικός!

Διαθέτω, λοιπόν, εξαιρετικής ποιότητας, βιολογική, πιστοποιημένη βαλεριάνα ως συμπλήρωμα διατροφής, ώστε να λαμβάνετε τα οφέλη της στον μέγιστο βαθμό.

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να επικοινωνήσετε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com