Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

9 τρόποι για να σταματήσετε τις βασανιστικές σκέψεις

Πολλοί από εμάς επανερχόμαστε με τη σκέψη μας σε πράγματα που έχουν περάσει. Κολλάμε σε σχόλια, βλέμματα, καταστάσεις και αποτελέσματα..

 επαναλαμβάνοντάς τα ξανά και ξανά με την ελπίδα της αυτό-διαβεβαίωσης και κατανόησης.

Είτε πρόκειται να ανησυχήσουμε για κοινωνικές καταστάσεις, την αυτοεκτίμηση, το μέλλον, την υγεία, ή οτιδήποτε άλλο που αφορά εμάς  
ή την οικογένειά μας, η επανεξέταση είναι πολύ κουραστική και πολλές φορές ψυχοφθόρα.


Αν βρίσκετε τον εαυτό σας μέσα από το ξαναδιάβασμα των γραπτών μηνυμάτων, επανεξετάζοντας καταστάσεις, ή αναπαράγοντας συνομιλίες στο μυαλό σας, τότε εμποδίζετε τον εαυτό σας να είναι ευτυχισμένος.

Ο περισσότερος χρόνος που ξοδεύουμε είναι για να ανησυχούμε για καταστάσεις που δεν έγιναν και ίσως δεν πραγματοποιηθούν ποτέ, ή έχουν γίνει και δεν άρεσαν. Καλό είναι να αρχίσετε να δίνετε περισσότερο χώρο σε πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα και εστιάστε σε αυτά που σας κάνουν να αισθάνεστε ευγνωμοσύνη.

Η αποφυγή αδιάφορης στάσης απέναντι στα όσα συμβαίνουν σε εμάς ή στην κοινωνία είναι μία παγίδα που μας βάζει σε μία διαδικασία αυτοτιμωρίας: αν είμαι αδιάφορος τα προβλήματα θα γίνουν πιο έντονα, οπότε πρέπει να στεναχωριέμαι και όσο περισσότερο στεναχωριόμαστε τόσο περισσότερο πιστεύουμε ότι, αν όχι τα λύνουμε, τουλάχιστον συμβάλουμε στο να μετριαστούν και να γίνουν πιο ήπια. Στην ουσία είναι μια ψευδαίσθηση ως ένα ακόμη κομμάτι του πλαστού κόσμου που φτιάχνουμε στο μυαλό μας. Η κατανόηση της κατάστασης και του προβλήματος αρκεί, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.

Φέρνοντας την ηρεμία και την ικανοποίηση μέσα μας, επέρχεται μια εσωτερική κατάσταση ηρεμίας και ειρήνης που μας καταστεί έτοιμους να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο το όποιο πρόβλημα προκύπτει αυτό καθαυτό και όχι αυτό που νομίζαμε ότι θα ήταν όταν το αναπλάθαμε με το νου μας.

Παρακάτω είναι ένας κατάλογος με 9 πράγματα που εφαρμόζοντάς τα θα καταφέρετε να σταματήσετε τη βασανιστική επανεξέταση των πραγμάτων και στην ουσία θα πάψετε να πολεμάτε με φαντάσματα τόσο του παρελθόντος όσο και του μέλλοντος.

Η εσωτερική γαλήνη φέρνει την ευτυχία και όχι ο πρώτος αριθμός του λαχείου.

Τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα
Επικεντρωθείτε στη σχέση σας με τον εαυτό σας αντί να ανησυχείτε για το τι θα που οι άλλοι για εσάς. Όταν αγαπάτε τον εαυτό σας θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε.
Γιατί δεν δούλεψε 
Δεν φταις εσύ. Κάποια πράγματα έχουν ημερομηνίες λήξης. 

Οι δικές σας σκέψεις 
Μην πιστεύετε ό, τι σκέφτεστε ή αισθάνεστε. 

Χρόνος απάντησης στα μηνύματα 
Η τεχνολογία δεν είναι απαραίτητα και άμεση. Μη θυμώνετε ή το παίρνετε προσωπικά όταν αργούν να απαντήσουν. 

Τι κάνουν οι άλλοι 
Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας ή να ζηλεύετε τους άλλους. Ο καθένας είναι ο εαυτός του και έχει τη δική του πορεία.