24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Μια πιατέλα με σταφύλια,και τυρια

Μια πιατέλα με σταφύλια, εικόνα αγαπημένη και χαρακτηριστική του ελληνικού τραπεζιού, αυτή την εποχή. Το σταφύλι είναι το φρούτο της κάθε στιγμής και της κάθε περίστασης. Ουσιαστικά, είναι κέρασμα.

Γνωστά και ως φρούτα της μακροζωίας, τα επιτραπέζια σταφύλια τα συναντάμε σε αφθονία στην ελληνική επικράτεια, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο.

 Η ιστορία τους ξεκινάει χιλιάδες χρόνια πριν, όταν με τα παλαιότερα ευρήματα να τα συναντάμε στη Μεσοποταμία περίπου το 5000 π.Χ.. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η συστηματική καλλιέργεια των σταφυλιών ξεκίνησε το 1700 π.Χ..
 Εξαιτίας της μεγάλης εξάπλωσής του σ' όλο τον κόσμο, έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες ποικιλίες και δημιουργούνται ακόμα… 

Σημαντική είναι η αντιοξειδωτική δράση των σταφυλιών τα οποία περιέχουν ποσότητες σακχάρων όπως γλυκόζη, φρουκτόζη και λίγη σακχαρόζη, πολύ νερό και ελεύθερα οργανικά οξέα. Παράλληλα συναντάμε λίγο νάτριο, φώσφορο, κάλιο και μικρές ποσότητες βιταμίνης C.

 Όλα αυτά τα στοιχεία, δίνουν στα σταφύλια ιδιότητες αποτοξινωτικές, αντιοξειδωτικές, διουρητικές και αντιρρευματικές. Επιπλέον, βοηθούν στην ορθή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Όσο για τις θερμίδες τους, ποικίλλουν ανάλογα με την ποικιλία και το βαθμό ωρίμασης, αλλά συνήθως κυμαίνονται στις 70 kcal ανά 100 γρ..