24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Φωτιά κοντά σε σπίτια στη Τζιά - μάχες με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα

Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Τζια. Το μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στο Βουρκάρι και τον Οτζιά.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο επικίνδυνα.


Επί τόπου επιχειρούν ένας πυροσβέστης κι ένας εθελοντής με ένα πυροσβεστικό όχημα, καθώς στο νησί δεν υπάρχει πλήρες κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και τρεις δημοτικές υδροφόρες και 15 ακόμα εθελοντές.

«Η φωτιά ελέγχεται
σε ένα βαθμό», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ευαγγέλου, προσθέτοντας ότι οι φλόγες για την ώρα δεν κινούνται προς σπίτια.

Σε σχετική ωστόσο ερώτηση για την απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων στο νησί, ο κ. Ευαγγέλου απέφυγε να απαντήσει επισημαίνοντας ότι «αυτό είναι ένα θέμα που δεν μπορώ να σας απαντήσω τώρα. Θα το συζητήσουμε αύριο».

Η Πυροσβεστική πάντως εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει πεζοπόρα τμήματα στο νησί με ελικόπτερο Super Puma, εφόσον κριθεί αναγκαίο κατά τη διάρκεια της νύχτας.



Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα ανά την επικράτεια δίνει εν τω μεταξύ η Πυροσβεστική.

Το μεγαλύτερο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Ελαία του Δήμου Γορτυνίας, στα σύνορα Αρκαδίας - Ηλείας, όπου επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 28 οχήματα και 18μελές πεζοπόρο τμήμα. Οι φλόγες καίνε δασική έκταση με πυκνή βλάστηση, χωρίς να απειλούν κατοικημένες περιοχές.
Δύσκολη μάχη δίνουν επίσης οι πυροσβέστες στην περιοχή Ζελί του Δήμου Λοκρών, στη Φθιώτιδα. Στο σημείο βρίσκονται 39 άνδρες με 16 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στις Μαριές Ζακύνθου, όπου οι επίγειες δυνάμεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ώρες και ανέρχονται σε 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Εκτός ελέγχου μαίνεται από χθες και η φωτιά στα Αμπέλια Αγρινίου, η οποία καίει πουρνάρια σε δυσπρόσιτη περιοχή. Στο σημείο βρίσκονται 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 12μελές πεζοπόρο τμήμα.

Σε εξέλιξη είναι επίσης η φωτιά σε δύσβατη δασική έκταση κοντά στο χωριό Πέρδικα στην Ηγουμενίτσα.