24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Έτσι θα δοθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις – Η απόφαση Πετρόπουλου!

Ανεβάζουν ρυθμούς στον ΕΦΚΑ και με την συγκρότηση 100 ειδικών κλιμακίων, βάζουν ένα φιλόδοξο στόχο , την έκδοση 63.000 συντάξεων μέσα σε σχεδόν δύο μήνες! 

 Έως το τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, το υπουργείο βάζει συγκεκριμένους στόχους ανά κλιμάκιο και υπάλληλο, ενώ ανά ...τακτά χρονικά διαστήματα θα συντάσσονται εκθέσεις προόδου, με την πρώτη να ορίζεται για τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να έχουν εκδοθεί 63.000 οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι του υπερ-ταμείου θα πρέπει να κλείνουν περί τους 21.000 φακέλους νέων συντάξεων κάθε μήνα! Σύμφωνα με την απόφαση την ίδια χρονική περίοδο, ο στόχος πληρωμής οριστικών αποφάσεων ορίζεται σε 56.000.

Αν και η ίδια η απόφαση προβλέπει τη δυνατότητα επανακαθορισμού των στόχων, η κυβέρνηση έχει εκφράσει τη βούληση να έχουν τελειώσει με ένα μεγάλο μέρος των εκκρεμών συντάξεων μέχρι το τέλος του έτους. Συγκεκριμένα, ο στόχος που έχει τεθεί είναι μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2017 να έχουν ψαλιδιστεί στο 50% οι εκκρεμείς συντάξεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, αν όλα κυλήσουν ομαλά και επιτευχτούν οι στόχοι, τότε θα έχουν απομείνει μόνο 70.000 περιπτώσεις συντάξεων που θα πρέπει να κλείσουν μέσα στο 2018.

Τα νέα κλιμάκια σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα λειτουργήσουν για έξι μήνες σε υπέρ-εντατικούς ρυθμούς, με στόχο να κλείσει το ζήτημα των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, που αποτελεί αγκάθι και στις συζητήσεις με τους θεσμούς. Όμως αν έως τότε δεν έχει σημειωθεί η προσδοκώμενη πρόοδος τότε αναμένεται να δοθεί και παράταση.

Οι θεσμοί έχουν ξεκαθαρίσει την θέση τους υπέρ μίας ταχείας επίλυσης των όποιων εκκρεμοτήτων και συγκεκριμένα η έκτακτη επιχορήγηση που έχει δοθεί για να τρέξουν οι απονομές συντάξεων είναι 860 εκατ. ευρώ και 325 εκατ. ευρώ, με τον χρόνο εκκαθάρισης του συνόλου των αιτήσεων να φθάνει έως το τέλος του Ιουνίου του επόμενου έτους. Από την άλλη πλευρά, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, τότε τα χρήματα προβλέπεται να επιστραφούν στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα βασικά σημεία, περιγράφουν την δημιουργία 100 κλιμακίων, με ομάδες και υποομάδες που θα αναλάβουν την εκκαθάριση πάνω από 130.000 κύριων συντάξεων. Περί τις 63.000 συνταξιοδοτικές αποφάσεις προβλέπεται να έχουν εκδοθεί έως και τον Σεπτέμβριο.

Σε επίπεδο υπαλλήλων, προβλέπεται ότι θα βγαίνουν 40 αποφάσεις τον μήνα από κάθε έναν με ελάχιστη δυνατή απόδοση τις 20 αποφάσεις κάθε μήνα.

Κατά την πρωινή του εργασία θα πρέπει να παράγει περί τις 75 αποφάσεις και στην επίτευξη των στόχων αναμένεται να βοηθήσει το μπόνους των 250 ευρώ για την απασχόληση πέραν των νόμιμα προβλεπόμενων ωρών εργασίας.

Τέλος ο στόχος είναι μέχρι την τελευταία ημέρα του έτους να έχουν μείνει μόνο 70.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.